De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton beschuldigt Iran ervan de brutale aanvallen van het regime van de Syrische president Bashar al-Assad tegen de vreedzame betogers in zijn land, te steunen. Iran ontkent dat. Clinton schrijft dat in een mededeling ter herdenking van het protest dat ontstond na de gecontesteerde presidentsverkiezingen in Iran in juni 2009.

"De wereld is geschokt door de beelden van een 13-jarige Syrische jongen die gemarteld en verminkt werd door de Syrische ordetroepen", schrijft Clinton. "Ze herinneren ons aan de beelden van een jonge Iraanse vrouw die twee jaar geleden midden op straat gedood werd."

De 13-jarige Hamza al-Kahtib, die volgens de Syrische betogers gemarteld en gedood werd door een van de Syrische veiligheidstakken, is ondertussen uitgegroeid tot een symbool van het verzet tegen het Syrische regime.

"Amerika", zo besluit Clinton, "staat achter de burgers, ook die in Iran en Syrië, die verlangen naar vrijheid en naar de uitvoering van de mensenrechten".

Iran, dat op 7 juni nog de "bemoeienissen" van de Verenigde Staten en hun bondgenoten in Syrië veroordeelde, ontkent de beschuldigingen van Clinton. Syrië is de voornaamste bondgenoot van Iran in de regio. (Belga/KVDA)

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton beschuldigt Iran ervan de brutale aanvallen van het regime van de Syrische president Bashar al-Assad tegen de vreedzame betogers in zijn land, te steunen. Iran ontkent dat. Clinton schrijft dat in een mededeling ter herdenking van het protest dat ontstond na de gecontesteerde presidentsverkiezingen in Iran in juni 2009. "De wereld is geschokt door de beelden van een 13-jarige Syrische jongen die gemarteld en verminkt werd door de Syrische ordetroepen", schrijft Clinton. "Ze herinneren ons aan de beelden van een jonge Iraanse vrouw die twee jaar geleden midden op straat gedood werd." De 13-jarige Hamza al-Kahtib, die volgens de Syrische betogers gemarteld en gedood werd door een van de Syrische veiligheidstakken, is ondertussen uitgegroeid tot een symbool van het verzet tegen het Syrische regime. "Amerika", zo besluit Clinton, "staat achter de burgers, ook die in Iran en Syrië, die verlangen naar vrijheid en naar de uitvoering van de mensenrechten". Iran, dat op 7 juni nog de "bemoeienissen" van de Verenigde Staten en hun bondgenoten in Syrië veroordeelde, ontkent de beschuldigingen van Clinton. Syrië is de voornaamste bondgenoot van Iran in de regio. (Belga/KVDA)