Chinese miljoenenstad Chengdu in lockdown

Archiefbeeld: coronatest in Peking. © getty images

Vanwege een corona-uitbraak hebben de Chinese autoriteiten opnieuw een uitgaansverbod  ingesteld in een van de grootste steden van het land. Volgens Chinese staatsmedia mogen de circa 21 miljoen inwoners van de zuidwest-Chinese metropool Chengdu vanaf donderdagavond niet meer naar buiten. Binnen vier dagen wordt de hele stad getest.

De autoriteiten maakten de strenge maatregelen bekend nadat woensdag in Chengdu 132 coronabesmettingen waren vastgesteld. In het hele land meldden de autoriteiten 307 nieuwe besmettingen.

In andere Chinese steden waren de afgelopen dagen al lockdowns afgekondigd. Zo werd er een avondklok ingesteld voor ongeveer de helft van de 6 miljoen inwoners van de noordoostelijke stad Dalian.

De steden Chengde en Shijiazhuang bij Peking hebben ook een avondklok opgelegd aan een niet nader genoemd aantal mensen.

In de oostelijke stad Tianjin hebben de autoriteiten coronatesten besteld voor de hele bevolking. In de zuid-Chinese metropool Shenzhen werden enkele delen van de stad weer afgesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content