De Pakistaanse inlichtingendiensten zouden Chinese militaire ingenieurs toegelaten hebben om de resten te bestuderen van de Amerikaanse helikopter die is neergestort bij de eliminatie van Osama bin Laden in het Pakistaanse Abottabat.
De Verenigde Staten leiden dat af uit afgeluisterde Pakistaanse telefoongesprekken, schrijft The New York Times. De gezaghebbende krant citeert anonieme verantwoordelijken die nauw betrokken zijn bij het dossier.

Volgens hen zijn de Amerikaanse inlichtingendiensten er zeker van dat hun Pakistaanse collega's Chinese ingenieurs hebben toegelaten om de achtergebleven staart van de neergestorte Black Hawk in detail te fotograferen.

Ultrageheime technologie
De staart was zowat het enige van het toestel dat nog intact was. De helikopter was neergestort bij aankomst aan de residentie van bin Laden en nadien grotendeels vernietigd door de Amerikaanse militairen voor ze met een ander toestel weer vertrokken. De helikopterresten zijn eind mei alweer naar de VS teruggehaald.

Maar voordien zouden de Chinezen de brokstukken dus grondig onder de loep genomen hebben. Dat zou bovendien op uitnodiging van Pakistan gebeurd zijn, besluiten Amerikaanse bronnen uit afgeluisterde telefoongesprekken waarin Pakistaanse verantwoordelijken voorstellen Chinezen uit te nodigen op de plek van de crash.

De helikopter beschikte onder meer over ultrageheime technologie om buiten het bereik van de radars te kunnen blijven, aldus nog de krant. (Belga/SD)

De Pakistaanse inlichtingendiensten zouden Chinese militaire ingenieurs toegelaten hebben om de resten te bestuderen van de Amerikaanse helikopter die is neergestort bij de eliminatie van Osama bin Laden in het Pakistaanse Abottabat. De Verenigde Staten leiden dat af uit afgeluisterde Pakistaanse telefoongesprekken, schrijft The New York Times. De gezaghebbende krant citeert anonieme verantwoordelijken die nauw betrokken zijn bij het dossier. Volgens hen zijn de Amerikaanse inlichtingendiensten er zeker van dat hun Pakistaanse collega's Chinese ingenieurs hebben toegelaten om de achtergebleven staart van de neergestorte Black Hawk in detail te fotograferen. Ultrageheime technologie De staart was zowat het enige van het toestel dat nog intact was. De helikopter was neergestort bij aankomst aan de residentie van bin Laden en nadien grotendeels vernietigd door de Amerikaanse militairen voor ze met een ander toestel weer vertrokken. De helikopterresten zijn eind mei alweer naar de VS teruggehaald. Maar voordien zouden de Chinezen de brokstukken dus grondig onder de loep genomen hebben. Dat zou bovendien op uitnodiging van Pakistan gebeurd zijn, besluiten Amerikaanse bronnen uit afgeluisterde telefoongesprekken waarin Pakistaanse verantwoordelijken voorstellen Chinezen uit te nodigen op de plek van de crash. De helikopter beschikte onder meer over ultrageheime technologie om buiten het bereik van de radars te kunnen blijven, aldus nog de krant. (Belga/SD)