De maatregel is een reactie op het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om werkvergunningen van tientallen Chinese journalisten in te trekken.

Omdat visa gekoppeld zijn aan persaccreditaties moeten de Amerikaanse journalisten waarschijnlijk het land verlaten. Ook mogen ze niet verhuizen naar Hongkong of Macau, waar de pers meer vrijheid geniet.

Het conflict tussen beide landen begon in februari toen de VS vijf Chinese mediabedrijven als 'buitenlandse missies' bestempelden. Peking trok daarop de perskaarten in van drie correspondenten van The Wall Street Journal die in een opiniestuk het land de 'echte zieke man van Azië' noemden.

De maatregel is een reactie op het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om werkvergunningen van tientallen Chinese journalisten in te trekken. Omdat visa gekoppeld zijn aan persaccreditaties moeten de Amerikaanse journalisten waarschijnlijk het land verlaten. Ook mogen ze niet verhuizen naar Hongkong of Macau, waar de pers meer vrijheid geniet. Het conflict tussen beide landen begon in februari toen de VS vijf Chinese mediabedrijven als 'buitenlandse missies' bestempelden. Peking trok daarop de perskaarten in van drie correspondenten van The Wall Street Journal die in een opiniestuk het land de 'echte zieke man van Azië' noemden.