Het merendeel van de manifestanten eist het ontslag van Lam, maar Peking heeft zich voorlopig onverkort achter de regeringsleidster geschaard. Volgens de Financial Times, dat geïnformeerde bronnen aanhaalt, zouden de centrale Chinese autoriteiten nu echter een plan aan het uitwerken zijn om Lam aan de kant te schuiven en te vervangen door een interimleider.

Alles zou afhangen van de situatie op het terrein, zo stellen de bronnen. Basisvoorwaarde zou een herstel van de rust en de orde zijn vooraleer Lam vervangen wordt, om zo niet de indruk te geven dat de autoriteiten plooien voor het geweld. Nadat er begin oktober een verbod kwam op het dragen van gezichtsmaskers tijdens manifestaties, heeft Hongkong een golf van geweld gekend, vaak gepaard gaand met vandalisme. De diepe politieke crisis is de ergste sinds Hongkong in 1997 door het Verenigd Koninkrijk opnieuw aan China werd overgedragen en een speciale bestuurlijke regio werd.

Het merendeel van de manifestanten eist het ontslag van Lam, maar Peking heeft zich voorlopig onverkort achter de regeringsleidster geschaard. Volgens de Financial Times, dat geïnformeerde bronnen aanhaalt, zouden de centrale Chinese autoriteiten nu echter een plan aan het uitwerken zijn om Lam aan de kant te schuiven en te vervangen door een interimleider. Alles zou afhangen van de situatie op het terrein, zo stellen de bronnen. Basisvoorwaarde zou een herstel van de rust en de orde zijn vooraleer Lam vervangen wordt, om zo niet de indruk te geven dat de autoriteiten plooien voor het geweld. Nadat er begin oktober een verbod kwam op het dragen van gezichtsmaskers tijdens manifestaties, heeft Hongkong een golf van geweld gekend, vaak gepaard gaand met vandalisme. De diepe politieke crisis is de ergste sinds Hongkong in 1997 door het Verenigd Koninkrijk opnieuw aan China werd overgedragen en een speciale bestuurlijke regio werd.