Het optrekken van de militaire uitgaven, waarover het staatsgentschap Nieuw China bericht op basis van een rapport van uittredend premier Wen Jiabao, kan ongerustheid aanwakkeren over Pekings plannen. Het Chinese arsenaal wordt alsmaar gesofisticeerder. China ligt onder meer op ramkoers met Japan op ramkoers in een conflict rond de Senkaku-eilanden.

Voorzichtige politiek

De inflatie in China zou dit jaar uitkomen op 3,5 procent, aldus datzelfde rapport van Wen Jiabao. China verwacht het komende jaar een groeicijfer van 7,5 procent van het BNP. Vorig jaar viel de groei in het land terug tot 7,8 procent, het laagste niveau in 13 jaar. China zal zich het komende jaar focussen op een "fiscaal actieve en monetair voorzichtige politiek", klinkt het.

Opvolger

Op 17 maart geeft Wen Jiabao de fakkel door aan Li Keqiang. Die laatste liet zich als eerste partijkopstuk van de Communistische Partij ooit uit over de betrouwbaarheid van de bbp-cijfers van de tweede grootste economie ter wereld. Dat gebeurde in 2007, tijdens een informeel diner met de Amerikaanse ambassadeur in China. Li Keqiang uitte twijfels over de economische statistieken van het land. (Belga/TV)

Het optrekken van de militaire uitgaven, waarover het staatsgentschap Nieuw China bericht op basis van een rapport van uittredend premier Wen Jiabao, kan ongerustheid aanwakkeren over Pekings plannen. Het Chinese arsenaal wordt alsmaar gesofisticeerder. China ligt onder meer op ramkoers met Japan op ramkoers in een conflict rond de Senkaku-eilanden.Voorzichtige politiek De inflatie in China zou dit jaar uitkomen op 3,5 procent, aldus datzelfde rapport van Wen Jiabao. China verwacht het komende jaar een groeicijfer van 7,5 procent van het BNP. Vorig jaar viel de groei in het land terug tot 7,8 procent, het laagste niveau in 13 jaar. China zal zich het komende jaar focussen op een "fiscaal actieve en monetair voorzichtige politiek", klinkt het.Opvolger Op 17 maart geeft Wen Jiabao de fakkel door aan Li Keqiang. Die laatste liet zich als eerste partijkopstuk van de Communistische Partij ooit uit over de betrouwbaarheid van de bbp-cijfers van de tweede grootste economie ter wereld. Dat gebeurde in 2007, tijdens een informeel diner met de Amerikaanse ambassadeur in China. Li Keqiang uitte twijfels over de economische statistieken van het land. (Belga/TV)