Wang wordt in Hongkong vervangen door Luo Huining, de gewezen communistische partijsecretaris in de provincie Shanxi, zo meldt het nieuwsagentschap Xinhua.

Wang stond meer dan twee jaar aan het hoofd van het verbindingskantoor, dat de voorbije maanden meermaals het doelwit vormde van het antiregeringsprotest. Aan het kantoor vonden verschillende vreedzame demonstraties plaats, maar het gebouw werd ook beschadigd door radicalere regeringstegenstanders.

De voormalige Britse kolonie kampt met de ergste politieke crisis sinds de teruggave aan China in 1997. Betogers komen al zes maanden op straat om te protesteren tegen de regering van Carrie Lam en tegen de toenemende invloed van China op Hongkong.

Wang wordt in Hongkong vervangen door Luo Huining, de gewezen communistische partijsecretaris in de provincie Shanxi, zo meldt het nieuwsagentschap Xinhua.Wang stond meer dan twee jaar aan het hoofd van het verbindingskantoor, dat de voorbije maanden meermaals het doelwit vormde van het antiregeringsprotest. Aan het kantoor vonden verschillende vreedzame demonstraties plaats, maar het gebouw werd ook beschadigd door radicalere regeringstegenstanders.De voormalige Britse kolonie kampt met de ergste politieke crisis sinds de teruggave aan China in 1997. Betogers komen al zes maanden op straat om te protesteren tegen de regering van Carrie Lam en tegen de toenemende invloed van China op Hongkong.