China legt lockdown op voor bijna 4 miljoen inwoners rond Peking

Archiefbeeld: coronatest in Peking. © getty images

Bijna vier miljoen inwoners van de provincie rond Peking zitten sinds dinsdag in een lockdown. De autoriteiten willen een uitbreiding van de coronapandemie vermijden, voor een grote vergadering van de Chinese communistische partij in de herfst.

De inwoners van Chengde en Xinle, in de provincie Hebei, moeten zo tot het einde van deze week thuis blijven.  Daarbovenop moeten meer dan 13 miljoen inwoners van Tianjin, naast Peking, dinsdag een PCR-test afleggen nadat meer dan 80 positieve gevallen in twee dagen tijd waren opgedoken. 

Het Chinese beleid om het coronavirus een halt toe te roepen, is het strengste ter wereld. Terwijl de rest van de wereld met het virus tracht te leven, legt Peking zijn bevolking nog steeds herhaaldelijk langdurige lockdowns en massale tests op.

Buitenlanders worden nog altijd grotendeels geweerd en wie wel het land binnen mag, moet verplicht zeven dagen in quarantaine verblijven in een hotel. Dat beleid heeft grote gevolgen voor de economie en zal niet versoepeld worden voor het twintigste partijcongres van de communistische partij, dat de komende maanden zal plaatsvinden.

Tijdens dat congres zal president Xi Jinping een derde mandaat krijgen. Alle 31 provincies op het Chinese vasteland stelden minstens één lokale besmetting vast de afgelopen 10 dagen, wat de breedste blootstelling aan het virus is sinds minstens februari 2021.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content