In de zuidwestelijke provincie Yunnan alleen al ondervinden bijna 2,6 miljoen mensen en meer dan 1,33 miljoen dieren de gevolgen van de droogte. Een gebrek aan neerslag in combinatie met stijgende temperaturen tussen februari en maart hebben de droogte voor het vierde jaar op rij ook in de steden voelbaar gemaakt.

Inwoners moeten tot vijf kilometer rijden om aan drinkwater te geraken omdat reservoirs en waterputten opgedroogd zijn. Ook in de naburige provincie Guizhou zijn bijna een miljoen mensen en 130.000 dieren getroffen, naast 51.400 hectare landbouwgebied.

Kunstmatige regen

In de provincie Gansu, in het noordwesten van het land, is het niet beter. Naar schatting 4,35 miljoen mensen kregen er te maken met aanhoudende droogte, 650.000 onder hen hadden zelfs niet voldoende drinkwater. Bijna 400.000 hectare landbouwgrond heeft er te lijden onder de droogte.

Volgens meteorologen zal de droogte nog tot eind april aanhouden. De overheid probeert op kunstmatige manier neerslag te creëren, maar wacht daarvoor op de ideale weersomstandigheden. (IPS/TV)

In de zuidwestelijke provincie Yunnan alleen al ondervinden bijna 2,6 miljoen mensen en meer dan 1,33 miljoen dieren de gevolgen van de droogte. Een gebrek aan neerslag in combinatie met stijgende temperaturen tussen februari en maart hebben de droogte voor het vierde jaar op rij ook in de steden voelbaar gemaakt. Inwoners moeten tot vijf kilometer rijden om aan drinkwater te geraken omdat reservoirs en waterputten opgedroogd zijn. Ook in de naburige provincie Guizhou zijn bijna een miljoen mensen en 130.000 dieren getroffen, naast 51.400 hectare landbouwgebied. Kunstmatige regen In de provincie Gansu, in het noordwesten van het land, is het niet beter. Naar schatting 4,35 miljoen mensen kregen er te maken met aanhoudende droogte, 650.000 onder hen hadden zelfs niet voldoende drinkwater. Bijna 400.000 hectare landbouwgrond heeft er te lijden onder de droogte. Volgens meteorologen zal de droogte nog tot eind april aanhouden. De overheid probeert op kunstmatige manier neerslag te creëren, maar wacht daarvoor op de ideale weersomstandigheden. (IPS/TV)