China heeft voor het eerst toegegeven dat de Drieklovendam in de Yangtzerivier, de grootste stuwdam ter wereld, grote geologische, economische en milieuproblemen heeft veroorzaakt.

Zo zijn er meer aardverschuivingen en gingen de levensomstandigheden voor mensen die gedwongen werden te verhuizen er sterk op achteruit. De regering heeft de problemen erkend in een verklaring, meldt de BBC.

Prestigeproject

De bouw van de Drieklovendam, een wens van voormalig leider Mao Zedong een van de grootste prestigeprojecten ooit in China, werd in 2006 voltooid. Het moest het risico op overstromingen verminderen, de binnenvaart verbeteren en elektriciteit generen.

Voor de bouw moesten circa 1,3 miljoen mensen verhuizen. Voor hen moeten er dringend meer jobs, betere transportvoorzieningen en betere sociale voorzieningen komen, geeft de regering toe.

Als gevolg van fluctuaties van het waterpeil in een 630 kilometer lang stuwmeer achter de dam zijn er regelmatig aardverschuivingen in het gebied. Stroomafwaarts is er dan weer niet genoeg irrigatiewater meer, zodat akkers uitdrogen. (KVDA)

China heeft voor het eerst toegegeven dat de Drieklovendam in de Yangtzerivier, de grootste stuwdam ter wereld, grote geologische, economische en milieuproblemen heeft veroorzaakt. Zo zijn er meer aardverschuivingen en gingen de levensomstandigheden voor mensen die gedwongen werden te verhuizen er sterk op achteruit. De regering heeft de problemen erkend in een verklaring, meldt de BBC. Prestigeproject De bouw van de Drieklovendam, een wens van voormalig leider Mao Zedong een van de grootste prestigeprojecten ooit in China, werd in 2006 voltooid. Het moest het risico op overstromingen verminderen, de binnenvaart verbeteren en elektriciteit generen. Voor de bouw moesten circa 1,3 miljoen mensen verhuizen. Voor hen moeten er dringend meer jobs, betere transportvoorzieningen en betere sociale voorzieningen komen, geeft de regering toe. Als gevolg van fluctuaties van het waterpeil in een 630 kilometer lang stuwmeer achter de dam zijn er regelmatig aardverschuivingen in het gebied. Stroomafwaarts is er dan weer niet genoeg irrigatiewater meer, zodat akkers uitdrogen. (KVDA)