De kans is klein dat de Veiligheidsraad het ontwerp goedkeurt. De hervatting van proeflanceringen van ballistische raketten en andere langeafstandswapens door Noord-Korea in de afgelopen maanden baart de internationale gemeenschap zorgen.

VN-resoluties verbieden Noord-Korea om ballistische raketten te testen. Het regime van leider Kim Jong-un zorgt al jaren voor internationale onrust door te werken aan geavanceerde wapens. De vorige Amerikaanse president Donald Trump probeerde in 2019 te onderhandelen met Kim, maar dat leidde niet tot een doorbraak. Wel heeft het regime van Kim meermaals laten weten af te willen van de internationale sancties waar Noord-Korea onder gebukt gaat.

De kans is klein dat de Veiligheidsraad het ontwerp goedkeurt. De hervatting van proeflanceringen van ballistische raketten en andere langeafstandswapens door Noord-Korea in de afgelopen maanden baart de internationale gemeenschap zorgen. VN-resoluties verbieden Noord-Korea om ballistische raketten te testen. Het regime van leider Kim Jong-un zorgt al jaren voor internationale onrust door te werken aan geavanceerde wapens. De vorige Amerikaanse president Donald Trump probeerde in 2019 te onderhandelen met Kim, maar dat leidde niet tot een doorbraak. Wel heeft het regime van Kim meermaals laten weten af te willen van de internationale sancties waar Noord-Korea onder gebukt gaat.