Dat melden de Iraanse media. De infrastructuurprojecten situeren zich op het vlak van energie, water, industrie, mijnbouw en milieu. China zal Iran een zestigtal verbrandingsovens met energierecuperatie ter waarde van 350 miljoen euro verkopen. De ovens zullen binnen het jaar gebouwd worden in de grote steden en langs de Kaspische Zee.

Peking van zijn kant zal de import van Iraanse mineralen verhogen. De akkoorden werden ondertekend tijdens het bezoek aan Iran van een delegatie onder leiding van He Guoqiang, een hooggeplaatste binnen de Chinese communistische partij. Hij werd ontvangen door de Iraanse president Mahmoed Ahmadinejad.

Economische partners

"China is voortaan de grootste economische partner van Iran. We zijn van plan het handelsvolume van 21 miljard euro vorig jaar in de toekomst op te trekken tot 70 miljard euro", verklaarde de Iraanse vicepremier Mohammad Javad Mohammadi-Zadeh op de staatstelevisie, zonder daarvoor evenwel een termijn te geven. Volgens de Chinese ambassadeur in Teheran "zullen de bilaterale overeenkomsten dit jaar meer dan 28 miljard euro bedragen". (Belga/INM)

Dat melden de Iraanse media. De infrastructuurprojecten situeren zich op het vlak van energie, water, industrie, mijnbouw en milieu. China zal Iran een zestigtal verbrandingsovens met energierecuperatie ter waarde van 350 miljoen euro verkopen. De ovens zullen binnen het jaar gebouwd worden in de grote steden en langs de Kaspische Zee. Peking van zijn kant zal de import van Iraanse mineralen verhogen. De akkoorden werden ondertekend tijdens het bezoek aan Iran van een delegatie onder leiding van He Guoqiang, een hooggeplaatste binnen de Chinese communistische partij. Hij werd ontvangen door de Iraanse president Mahmoed Ahmadinejad. Economische partners "China is voortaan de grootste economische partner van Iran. We zijn van plan het handelsvolume van 21 miljard euro vorig jaar in de toekomst op te trekken tot 70 miljard euro", verklaarde de Iraanse vicepremier Mohammad Javad Mohammadi-Zadeh op de staatstelevisie, zonder daarvoor evenwel een termijn te geven. Volgens de Chinese ambassadeur in Teheran "zullen de bilaterale overeenkomsten dit jaar meer dan 28 miljard euro bedragen". (Belga/INM)