"China is fors gekant" tegen de geplande ontmoeting tussen Barack Obam en de Dalai Lama, klinkt het in een persbericht van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. "We roepen de Verenigde Staten op om serieus rekening te houden met de bezorgdheid van China en om onmiddellijk de geplande ontmoeting te annuleren."

De Amerikaanse president Barack Obama zou de Tibetaans leider in ballingschap normaal gezien vandaag op bezoek krijgen. Het Witte Huis noemt de Dalai Lama een "internationaal gerespecteerde religieuze en culturele leider". Een eerdere ontmoeting tussen beide mannen in 2011 zorgde ook al voor boze reacties vanuit Peking. (Belga/TV)

"China is fors gekant" tegen de geplande ontmoeting tussen Barack Obam en de Dalai Lama, klinkt het in een persbericht van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. "We roepen de Verenigde Staten op om serieus rekening te houden met de bezorgdheid van China en om onmiddellijk de geplande ontmoeting te annuleren."De Amerikaanse president Barack Obama zou de Tibetaans leider in ballingschap normaal gezien vandaag op bezoek krijgen. Het Witte Huis noemt de Dalai Lama een "internationaal gerespecteerde religieuze en culturele leider". Een eerdere ontmoeting tussen beide mannen in 2011 zorgde ook al voor boze reacties vanuit Peking. (Belga/TV)