Tijdens de protestactie vonden ook enkele kleine incidenten plaats. De politie moest traangas en waterkanonnen inzetten tegen de betogers die met stenen naar de ordediensten waren beginnen gooien. De studentenprotesten in Chili slepen al jaren aan. De manifestanten eisen onder meer de afschaffing van de collegegelden in scholen en universiteiten.

President Michelle Bachelet heeft wel plannen in die richting, maar de hervormingen gebeuren volgens de betogers niet snel genoeg. De hoge studiegelden in Chili dateren nog uit het bewind van de rechtse dictatuur van Augusto Pinochet (1973-90).

(Belga/RR)

Tijdens de protestactie vonden ook enkele kleine incidenten plaats. De politie moest traangas en waterkanonnen inzetten tegen de betogers die met stenen naar de ordediensten waren beginnen gooien. De studentenprotesten in Chili slepen al jaren aan. De manifestanten eisen onder meer de afschaffing van de collegegelden in scholen en universiteiten. President Michelle Bachelet heeft wel plannen in die richting, maar de hervormingen gebeuren volgens de betogers niet snel genoeg. De hoge studiegelden in Chili dateren nog uit het bewind van de rechtse dictatuur van Augusto Pinochet (1973-90). (Belga/RR)