De Mexicaanse autoriteiten hebben tijdens het weekeinde de georganiseerde misdaad opnieuw een gevoelige slag toegebracht.

De veiligheidsdiensten arresteerden Jose Antonio Acosta Hernández, alias "El Diego", de leider van de moordenaarsbende La Linea die in dienst staat van het Juárez-kartel. Hij zou volgens de overheid afgelopen jaar in Noord-Mexico de opdracht hebben gegeven voor meer dan 1.500 moorden. In een eerste reactie omschreef president Felipe Calderon de arrestatie als de belangrijkste slag tegen de criminaliteit in de stad Ciudad Juárez aan de grens met de Verenigde Staten.

Volgens politieberichten van zondag zou de arrestatie reeds vrijdag verricht zijn. "Acosta was een van de meest gewelddadige en radicale personen in Chihuahua, waar de kartels van Juárez en de Pacific de macht hadden", zei de chef van de drugsagenten in de deelstaat Chihuahua, Ramón Pequeño, zondag.

Tot de slachtoffers behoorden jongeren, politieagenten en leden van rivaliserende bendes. Acosta zou ook in de moord van medewerkers van de consulaire dienst van de Verenigde Staten betrokken zijn. Hij zou ook het inzetten van bomauto's bevolen hebben, waarvan een gebruikt werd tegen een federale politie-inspecteur. Op het hoofd van "El Diego" kleefde een premie van omgerekend een miljoen euro. (Belga/TE)

De Mexicaanse autoriteiten hebben tijdens het weekeinde de georganiseerde misdaad opnieuw een gevoelige slag toegebracht. De veiligheidsdiensten arresteerden Jose Antonio Acosta Hernández, alias "El Diego", de leider van de moordenaarsbende La Linea die in dienst staat van het Juárez-kartel. Hij zou volgens de overheid afgelopen jaar in Noord-Mexico de opdracht hebben gegeven voor meer dan 1.500 moorden. In een eerste reactie omschreef president Felipe Calderon de arrestatie als de belangrijkste slag tegen de criminaliteit in de stad Ciudad Juárez aan de grens met de Verenigde Staten. Volgens politieberichten van zondag zou de arrestatie reeds vrijdag verricht zijn. "Acosta was een van de meest gewelddadige en radicale personen in Chihuahua, waar de kartels van Juárez en de Pacific de macht hadden", zei de chef van de drugsagenten in de deelstaat Chihuahua, Ramón Pequeño, zondag. Tot de slachtoffers behoorden jongeren, politieagenten en leden van rivaliserende bendes. Acosta zou ook in de moord van medewerkers van de consulaire dienst van de Verenigde Staten betrokken zijn. Hij zou ook het inzetten van bomauto's bevolen hebben, waarvan een gebruikt werd tegen een federale politie-inspecteur. Op het hoofd van "El Diego" kleefde een premie van omgerekend een miljoen euro. (Belga/TE)