Op de voorpagina staat een god afgebeeld met een baard, die een kalasjnikov vast heeft en bebloede kleren draagt, met daarboven de titel: "1 an après, l'assassin court toujours" (Eén jaar later is de moordenaar nog steeds op vrije voeten).

Het nummer komt uit op ongeveer een miljoen exemplaren, waarvan er tienduizenden bedoeld zijn voor het buitenland. In het blad staan onder meer tekeningen van de vermoorde tekenaars Cabu, Wolinski, Charb, Tignous, Honoré, en van externen, zoals de Franse minister van Cultuur Fleur Pellerin, actrices Isabelle Adjani, Charlotte Gainsbourg en Juliette Binoche, auteurs Élisabeth Badinter, Taslima Nasreen en Russell Banks, en de muzikant Ibrahim Maalouf.

De overtuigingen van de atheïsten en de seculieren kunnen nog meer bergen verzetten dan het geloof van de gelovigen

Riss

Hoofdredacteur Riss (Laurent Sourisseau), die zwaargewond raakte bij de aanslag, schreef een editoriaal waarin hij het secularisme verdedigt en de fanatici die werden gebrainwasht door de Koran en de extremisten uit de andere religies veroordeelt. Zij hebben Charlie Hebdo willen vermoorden omdat de krant "gedurfd had te lachen met de religie". "De overtuigingen van de atheïsten en de seculieren kunnen echter nog meer bergen verzetten dan het geloof van de gelovigen", schrijft hij.

Een week na de aanslag bracht Charlie Hebdo een "nummer van de overlevenden" uit, waarvan wereldwijd 7,5 miljoen exemplaren over de toonbank gingen. Vandaag de dag worden in de winkel elke week een 100.000-tal exemplaren van het blad verkocht, waarvan 10.000 in het buitenland. Daarbij komen nog eens 183.000 abonnementen. Voor de aanslag werden wekelijks slechts 30.000 stuks verkocht. (Belga/TE)

Op de voorpagina staat een god afgebeeld met een baard, die een kalasjnikov vast heeft en bebloede kleren draagt, met daarboven de titel: "1 an après, l'assassin court toujours" (Eén jaar later is de moordenaar nog steeds op vrije voeten).Het nummer komt uit op ongeveer een miljoen exemplaren, waarvan er tienduizenden bedoeld zijn voor het buitenland. In het blad staan onder meer tekeningen van de vermoorde tekenaars Cabu, Wolinski, Charb, Tignous, Honoré, en van externen, zoals de Franse minister van Cultuur Fleur Pellerin, actrices Isabelle Adjani, Charlotte Gainsbourg en Juliette Binoche, auteurs Élisabeth Badinter, Taslima Nasreen en Russell Banks, en de muzikant Ibrahim Maalouf. Hoofdredacteur Riss (Laurent Sourisseau), die zwaargewond raakte bij de aanslag, schreef een editoriaal waarin hij het secularisme verdedigt en de fanatici die werden gebrainwasht door de Koran en de extremisten uit de andere religies veroordeelt. Zij hebben Charlie Hebdo willen vermoorden omdat de krant "gedurfd had te lachen met de religie". "De overtuigingen van de atheïsten en de seculieren kunnen echter nog meer bergen verzetten dan het geloof van de gelovigen", schrijft hij. Een week na de aanslag bracht Charlie Hebdo een "nummer van de overlevenden" uit, waarvan wereldwijd 7,5 miljoen exemplaren over de toonbank gingen. Vandaag de dag worden in de winkel elke week een 100.000-tal exemplaren van het blad verkocht, waarvan 10.000 in het buitenland. Daarbij komen nog eens 183.000 abonnementen. Voor de aanslag werden wekelijks slechts 30.000 stuks verkocht. (Belga/TE)