Woensdag begint in Parijs het proces tegen de vermoedelijke helpers bij de aanslag op het satirische magazine en de aanslagen in de nasleep daarvan. In totaal stierven daarbij zeventien slachtoffers. Ook de drie islamistische daders werden doodgeschoten.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin noemt het proces historisch. In Frankrijk zijn er al een paar jaar islamistische gemotiveerde terreuraanslagen. Daarbij kwamen al ruim 250 slachtoffers om het leven.

'We zullen nooit slapen, we zullen nooit opgeven', zo laat de directeur van het magazine, Laurent "Riss" Sourisseau, weten. Het magazine ligt woensdag in de kiosk.

Woensdag begint in Parijs het proces tegen de vermoedelijke helpers bij de aanslag op het satirische magazine en de aanslagen in de nasleep daarvan. In totaal stierven daarbij zeventien slachtoffers. Ook de drie islamistische daders werden doodgeschoten.De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin noemt het proces historisch. In Frankrijk zijn er al een paar jaar islamistische gemotiveerde terreuraanslagen. Daarbij kwamen al ruim 250 slachtoffers om het leven. 'We zullen nooit slapen, we zullen nooit opgeven', zo laat de directeur van het magazine, Laurent "Riss" Sourisseau, weten. Het magazine ligt woensdag in de kiosk.