CEO Lockheed belooft Trump ‘duizenden nieuwe banen’

Marillyn Hewson, CEO van Lockheed © REUTERS

De CEO van het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin, Marillyn Hewson, heeft na een vergadering met de toekomstige president Donald Trump een joboffensief in de Verenigde Staten aangekondigd.

“In Fort Worth, Texas, gaan we 1.800 extra jobs creëren, en wanneer je denkt aan de productieketen in 45 staten in de Verenigde Staten zal het om duizenden en duizenden banen gaan”, zei Marillyn Hewson in Trump Tower.

Ze zei ook dat ze suggesties had gedaan over de manier waarop de prijs van het F-35-programma naar beneden kan gehaald worden. “Ik was blij hem te kunnen meedelen dat we dichtbij een akkoord staan dat de kosten aanzienlijk zal verminderen”, aldus Hewson.

Trump uitte recent kritiek op de kostprijs van de F-35, ook bekend als de Joint Strike Fighter. In december zei hij Lockheeds rivaal Boeing gecontacteerd te hebben over de prijs van diens F-18 Super Hornet. Met die verklaring zette hij het defensieconcern onder druk.

Met Lockheed Martin kan er alweer een naam toegevoegd worden aan de lijst van bedrijven die na Trumps verkiezing nieuwe investeringen in Amerika aankondigden. Onder meer Amazon, Ford, Fiat-Chrysler en Carrier beloofden meer tewerkstelling, een nieuwe fabriek of dat ze een fabriek niet naar het buitenland zullen verhuizen.

Partner Content