Dat hebben verscheidene functionarissen rond het G20-overleg van volgende week donderdag gemeld.

Een hooggeplaatste Amerikaanse functionaris zei dat niet vaststaat bij welke uitslag welke maatregelen worden genomen. Maar als de financiële markten onder grote druk komen te staan, staan centrale bankiers volgens hem klaar om met een gecoördineerde actie te zorgen voor voldoende liquiditeit.

Brits initiatief

Ook de Britse minister van Financiën George Osborne probeerde eventuele onrust op voorhand te sussen. Hij zei dat de Bank of England samen met de regering werkt aan nieuw monetair beleid om de krappere beschikbaarheid van krediet aan te pakken, en zo de kwakkelende Britse economie te beschermen.

"Het heeft onze directe prioriteit om iets te doen tegen de verslechtering van de marktcondities en de stijging van de financieringskosten van banken, die worden veroorzaakt door de crisis in de eurozone", zei Osborne. (Belga/TV)

Dat hebben verscheidene functionarissen rond het G20-overleg van volgende week donderdag gemeld. Een hooggeplaatste Amerikaanse functionaris zei dat niet vaststaat bij welke uitslag welke maatregelen worden genomen. Maar als de financiële markten onder grote druk komen te staan, staan centrale bankiers volgens hem klaar om met een gecoördineerde actie te zorgen voor voldoende liquiditeit.Brits initiatief Ook de Britse minister van Financiën George Osborne probeerde eventuele onrust op voorhand te sussen. Hij zei dat de Bank of England samen met de regering werkt aan nieuw monetair beleid om de krappere beschikbaarheid van krediet aan te pakken, en zo de kwakkelende Britse economie te beschermen. "Het heeft onze directe prioriteit om iets te doen tegen de verslechtering van de marktcondities en de stijging van de financieringskosten van banken, die worden veroorzaakt door de crisis in de eurozone", zei Osborne. (Belga/TV)