Dat rapport is het eerste van de internationale onderzoekscommissie naar de geweldplegingen in het land, die in januari werd ingesteld door VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon. "Er zijn ernstige bewijzen dat individuen in beide kampen misdaden hebben begaan die de internationale humanitaire wetten overtreden, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid", zegt het rapport dat werd overhandigd aan de VN-Veiligheidsraad.

Vredesmacht

Nog volgens het rapport is het nog te vroeg om te spreken van een etnische zuivering of een genocide, maar dat kan snel veranderen, wordt eraan toegevoegd. "Als de internationale gemeenschap niet snel krachtig reageert door een vredesmacht naar de Centraal-Afrikaanse Republiek te sturen, zou de toestand snel kunnen verslechteren. Dat zou kunnen leiden tot een etnische zuivering of een genocide."

Blauwhelmen

De VN-Veiligheidsraad keurde in april de ontplooiing goed van 12.000 blauwhelmen in het land dat verscheurd wordt door geweld tussen christenen en moslims. De VN-missie zal echter pas in september van start gaan, om de 2.000 Franse soldaten en 6.000 soldaten van de Afrikaanse Unie die er momenteel zijn, af te lossen. (Belga/TV)

Dat rapport is het eerste van de internationale onderzoekscommissie naar de geweldplegingen in het land, die in januari werd ingesteld door VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon. "Er zijn ernstige bewijzen dat individuen in beide kampen misdaden hebben begaan die de internationale humanitaire wetten overtreden, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid", zegt het rapport dat werd overhandigd aan de VN-Veiligheidsraad. Nog volgens het rapport is het nog te vroeg om te spreken van een etnische zuivering of een genocide, maar dat kan snel veranderen, wordt eraan toegevoegd. "Als de internationale gemeenschap niet snel krachtig reageert door een vredesmacht naar de Centraal-Afrikaanse Republiek te sturen, zou de toestand snel kunnen verslechteren. Dat zou kunnen leiden tot een etnische zuivering of een genocide."De VN-Veiligheidsraad keurde in april de ontplooiing goed van 12.000 blauwhelmen in het land dat verscheurd wordt door geweld tussen christenen en moslims. De VN-missie zal echter pas in september van start gaan, om de 2.000 Franse soldaten en 6.000 soldaten van de Afrikaanse Unie die er momenteel zijn, af te lossen. (Belga/TV)