Het Catalaans parlement heeft voor een definitief verbod op stierengevechten gestemd. Vanaf begin 2012 mag niet meer worden gevochten in de enige arena in Barcelona die nog voor stierengevechten in gebruik is.

De stemming kwam er als gevolg van een petitie die door 180.000 mensen was ondertekend en ingediend bij het parlement. De tekst noemt stierengevechten barbaars en uit de tijd.

Tijdens de stemming zetten 68 parlementsleden het licht op groen voor een verbod, terwijl er 55 tegenstemden en 9 zich onthielden.

De stemming was nipt omdat de twee grote partijen in het parlement in Barcelona hun leden een vrije stemming hadden toegestaan.

Het gaat om het eerste verbod op stierenvechten op het Spaanse vasteland. Het gebruik werd 19 jaar geleden al afgeschaft op de Canarische eilanden.

Het Catalaans parlement heeft voor een definitief verbod op stierengevechten gestemd. Vanaf begin 2012 mag niet meer worden gevochten in de enige arena in Barcelona die nog voor stierengevechten in gebruik is.De stemming kwam er als gevolg van een petitie die door 180.000 mensen was ondertekend en ingediend bij het parlement. De tekst noemt stierengevechten barbaars en uit de tijd.Tijdens de stemming zetten 68 parlementsleden het licht op groen voor een verbod, terwijl er 55 tegenstemden en 9 zich onthielden. De stemming was nipt omdat de twee grote partijen in het parlement in Barcelona hun leden een vrije stemming hadden toegestaan.Het gaat om het eerste verbod op stierenvechten op het Spaanse vasteland. Het gebruik werd 19 jaar geleden al afgeschaft op de Canarische eilanden.