Bijna twee weken na het onafhankelijkheidsbesluit van 27 oktober van het Catalaanse parlement viseert het Spaanse hooggerechtshof dus ook de onafhankelijkheidsgezinde Carme Forcadell (58) wegens haar rol bij de afscheidingsprocedure. Ze moet nu de cel in, tenzij ze meteen 150.000 euro op tafel legt.

Donderdag moesten ook vijf andere leden van het Catalaanse parlement in Madrid voor de rechter verschijnen, maar zij werden vrijgelaten. Vier van hen - Lluis Corominas, Lluis Gino, Anna Simo en Ramona Barrufet - moeten wel binnen de week een borgsom van 25.000 euro ophoesten. Joan Josep Nuet kreeg geen voorwaarden opgelegd.

De vijf parlementsleden moeten allemaal hun paspoort inleveren en mogen Spanje niet verlaten.

Lees ook: Crisis Catalonië: moet Europa ingrijpen?

Bijna twee weken na het onafhankelijkheidsbesluit van 27 oktober van het Catalaanse parlement viseert het Spaanse hooggerechtshof dus ook de onafhankelijkheidsgezinde Carme Forcadell (58) wegens haar rol bij de afscheidingsprocedure. Ze moet nu de cel in, tenzij ze meteen 150.000 euro op tafel legt. Donderdag moesten ook vijf andere leden van het Catalaanse parlement in Madrid voor de rechter verschijnen, maar zij werden vrijgelaten. Vier van hen - Lluis Corominas, Lluis Gino, Anna Simo en Ramona Barrufet - moeten wel binnen de week een borgsom van 25.000 euro ophoesten. Joan Josep Nuet kreeg geen voorwaarden opgelegd. De vijf parlementsleden moeten allemaal hun paspoort inleveren en mogen Spanje niet verlaten.