Canadese treinramp was te wijten aan ‘menselijke fout’

© Reuters

De machinist van de olietrein die ontspoorde en een inferno aanrichtte in het Candese dorp Lac-Mégantic had wellicht niet genoeg geremd. Het dodentol kan oplopen tot 50.

De treinramp in het Canadese Lac-Mégantic is te wijten aan een menselijke fout. Dat zei de topman van de maatschappij The Montreal, Maine & Atlantic Railway (MMA), Edward Burkhardt, tijdens een persconferentie. De politie zei woensdagavond dat er mogelijke 50 mensen om het leven zijn gekomen.

Criminele nalatigheid

De trein met olie die zaterdag tot ontploffing kwam, stond niet voldoende op de handrem. De ingenieur van de MMA die ervoor moest zorgen dat er genoeg handremmen waren geactiveerd, werd intussen op non-actief gesteld.

“De man zegt dat hij het wel deed, maar ons gevoel zegt ons dat dat niet waar is”, aldus Burkhardt. De Canadese politie zal hem later vermoedelijk vervolgen. De politie van Quebec zei dinsdag al dat er rekening mee wordt gehouden dat er bij de treinramp sprake is van ‘criminele nalatigheid’.

Nog 30 vermisten

De officiële balans van de treinramp staat sinds woensdagavond op 20 doden. Er zijn nog 30 mensen vermist. De politie van Quebec liet woensdagavond weten dat de 30 vermisten meer dan waarschijnlijjk om het leven zijn gekomen. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content