Nadat Randy Janzen de post met de moordbekentenis donderdag op zijn Facebookpagina had gezet, werd de politie van Vancouver gealarmeerd.

"De voorbije tien dagen heb ik van de slechtste dingen gedaan die ik ooit van een persoon zou verwachten", zo begint de post die op de Facebookpagina van Randy Janzen verscheen (de Canadese publieke omroep wijst erop dat er tot dusver geen zekerheid is dat hijzelf de post heeft geschreven).

Zijn 19-jarige dochter Emily had sinds jonge leeftijd gruwelijke migraine-aanvallen, wat haar depressief maakte. De voorbije maanden, zo noteerde hij op Facebook, waren die aanvallen zo erg dat ze haar kunststudies aan de universiteit had moeten afbreken. Ze maakte telkens vol hoop plannen die steevast in het water vielen omdat de migraine haar hinderde. "Ik kon het geen seconde meer aanzien. Ik nam een geweer en schoot haar in het hoofd en nu is ze vrij van migraine".

Rookbommen

Hij doodde vervolgens zijn echtgenote Laurel, aldus zijn Facebookverslag, omdat "een moeder nooit het nieuws zou mogen horen dat haar baby gestorven is". Zijn zus Shelly moest er enkele dagen later aan geloven "omdat ik niet wilde dat ze met de schaamte moest leven". "Nu is mijn familie pijnvrij en in de hemel".

Moeder en dochter Janzen, op hun Facebookpagina, /
Moeder en dochter Janzen, op hun Facebookpagina © /

"Ik heb grote wroeging en voel me als het vuil dat ik ben. Ik neem volledige verantwoordelijkheid". Hij eindigt zijn post met: "Rest in peace my little family Love Daddio xoxo".

De politie liet weten dat er een lichaam werd gevonden in het huis van de zus. Toen de politie bij het huis van de Janzens arriveerde, probeerde men in gesprek te geraken met een mannelijke bewoner. Maar kwam het tot een schietpartij. Er werden ook rookbommen gegooid en het huis brandde voor een stuk uit. Wat in het huis is aangetroffen, en wat er met Randy Janzen is gebeurd, wilde de politie niet kwijt. "Het is een complexe plaats van misdrijf", aldus een een woordvoerder.

Aan de universiteit van British Columbia werd Emily volgens The Vancouver Sun omschreven als vrolijk en getalenteerd. Ze wilde actrice en jazzzangeres worden.

Nadat Randy Janzen de post met de moordbekentenis donderdag op zijn Facebookpagina had gezet, werd de politie van Vancouver gealarmeerd. "De voorbije tien dagen heb ik van de slechtste dingen gedaan die ik ooit van een persoon zou verwachten", zo begint de post die op de Facebookpagina van Randy Janzen verscheen (de Canadese publieke omroep wijst erop dat er tot dusver geen zekerheid is dat hijzelf de post heeft geschreven). Zijn 19-jarige dochter Emily had sinds jonge leeftijd gruwelijke migraine-aanvallen, wat haar depressief maakte. De voorbije maanden, zo noteerde hij op Facebook, waren die aanvallen zo erg dat ze haar kunststudies aan de universiteit had moeten afbreken. Ze maakte telkens vol hoop plannen die steevast in het water vielen omdat de migraine haar hinderde. "Ik kon het geen seconde meer aanzien. Ik nam een geweer en schoot haar in het hoofd en nu is ze vrij van migraine".Hij doodde vervolgens zijn echtgenote Laurel, aldus zijn Facebookverslag, omdat "een moeder nooit het nieuws zou mogen horen dat haar baby gestorven is". Zijn zus Shelly moest er enkele dagen later aan geloven "omdat ik niet wilde dat ze met de schaamte moest leven". "Nu is mijn familie pijnvrij en in de hemel"."Ik heb grote wroeging en voel me als het vuil dat ik ben. Ik neem volledige verantwoordelijkheid". Hij eindigt zijn post met: "Rest in peace my little family Love Daddio xoxo". De politie liet weten dat er een lichaam werd gevonden in het huis van de zus. Toen de politie bij het huis van de Janzens arriveerde, probeerde men in gesprek te geraken met een mannelijke bewoner. Maar kwam het tot een schietpartij. Er werden ook rookbommen gegooid en het huis brandde voor een stuk uit. Wat in het huis is aangetroffen, en wat er met Randy Janzen is gebeurd, wilde de politie niet kwijt. "Het is een complexe plaats van misdrijf", aldus een een woordvoerder.Aan de universiteit van British Columbia werd Emily volgens The Vancouver Sun omschreven als vrolijk en getalenteerd. Ze wilde actrice en jazzzangeres worden.