Om niet gepakt te worden, gaan drugssmokkelaars soms bijzonder creatief te werk. Een Canadese vrouw probeerde van Colombia naar huis te vliegen met een valse zwangere buik vol cocaïne.

Net voor ze op de internationale luchthaven van Bogota op het vliegtuig naar Toronto wilde stappen, werd ze betrapt. Dat heeft de Colombiaanse politie bekendgemaakt.

De vrouw had de aandacht getrokken van een agente die haar had gevraagd hoeveel weken ze al zwanger was. 'Ze reageerde gepikeerd. Toen de agente haar hand op de buik van de vrouw legde, merkte ze die abnormaal hard en zeer koud was,' legt Esteban Arias Melo van de Colombiaanse drugspolitie uit.

Daarop zei de vrouw dat ze zeven maanden zwanger was, maar door haar te fouilleren ontdekte de politie twee zakken met twee kilogram cocaïne in een namaakbuik van latex. De drugs hebben een straatwaarde van circa 60.000 dollar.

De vrouw werd opgepakt en riskeert vijf tot acht jaar cel in Colombia voor onder andere drugssmokkel en -bezit.

Om niet gepakt te worden, gaan drugssmokkelaars soms bijzonder creatief te werk. Een Canadese vrouw probeerde van Colombia naar huis te vliegen met een valse zwangere buik vol cocaïne.Net voor ze op de internationale luchthaven van Bogota op het vliegtuig naar Toronto wilde stappen, werd ze betrapt. Dat heeft de Colombiaanse politie bekendgemaakt.De vrouw had de aandacht getrokken van een agente die haar had gevraagd hoeveel weken ze al zwanger was. 'Ze reageerde gepikeerd. Toen de agente haar hand op de buik van de vrouw legde, merkte ze die abnormaal hard en zeer koud was,' legt Esteban Arias Melo van de Colombiaanse drugspolitie uit.Daarop zei de vrouw dat ze zeven maanden zwanger was, maar door haar te fouilleren ontdekte de politie twee zakken met twee kilogram cocaïne in een namaakbuik van latex. De drugs hebben een straatwaarde van circa 60.000 dollar.De vrouw werd opgepakt en riskeert vijf tot acht jaar cel in Colombia voor onder andere drugssmokkel en -bezit.