"De Canadese immigratiedienst zal geen enkele nieuwe aanvraag voor een visum behandelen van mensen uit de getroffen landen", luidt het in een regeringsmededeling. Het gaat dan om Guinee, Sierra Leone en Liberia.

Meer nog: buitenlanders die een land bezocht hebben getroffen door ebola in de drie maanden voorafgaand de vraag om een visum, zullen dat niet krijgen. "De ziekte zou een zwaar risico betekenen voor de Canadese bevolking".

Eerder deze reageerde de Wereldgezondheidsorganisatie WHO afkeurend op een gelijkaardige maatregel die door Australië werd uitgevaardigd. Het helpt niet, was de teneur. Dat was ook het argument dat de Amerikaanse president Obama gebruikt had tegen een reisban. Mensen zijn geneigd te liegen over hun reistraject of hun herkomst om de ban te omzeilen, en met die verkeerde informatie ben je als controlerend land verder van huis.

In Australië heeft de verantwoordelijke voor ebolapreventie en -bestrijding zich trouwens tegen de reisban van haar regering uitgesproken.

(Belga/RR)

"De Canadese immigratiedienst zal geen enkele nieuwe aanvraag voor een visum behandelen van mensen uit de getroffen landen", luidt het in een regeringsmededeling. Het gaat dan om Guinee, Sierra Leone en Liberia.Meer nog: buitenlanders die een land bezocht hebben getroffen door ebola in de drie maanden voorafgaand de vraag om een visum, zullen dat niet krijgen. "De ziekte zou een zwaar risico betekenen voor de Canadese bevolking".Eerder deze reageerde de Wereldgezondheidsorganisatie WHO afkeurend op een gelijkaardige maatregel die door Australië werd uitgevaardigd. Het helpt niet, was de teneur. Dat was ook het argument dat de Amerikaanse president Obama gebruikt had tegen een reisban. Mensen zijn geneigd te liegen over hun reistraject of hun herkomst om de ban te omzeilen, en met die verkeerde informatie ben je als controlerend land verder van huis.In Australië heeft de verantwoordelijke voor ebolapreventie en -bestrijding zich trouwens tegen de reisban van haar regering uitgesproken.(Belga/RR)