De 25-jarige man reed met zijn voertuig op de parking van een supermarkt op de twee militairen in en vluchtte vervolgens weg. Hij werd achternagezeten door de politie en verloor vier kilometers verder de controle over zijn voertuig.

De wagen belandde uiteindelijk op zijn dak in een gracht langs de weg. De dader slaagde er in om uit de auto te kruipen en liep volgens getuigen met een groot mes in de hand op de agenten toe. Die losten, nog altijd volgens de ooggetuigen, 6 of 7 schoten. De jongeman overleed na aankomst in het ziekenhuis.

De autoriteiten houden serieus rekening met de piste van een terreuraanslag. De aanrijding gebeurde een dag voor Canada de coalitie tegen IS vervoegt met zes gevechtsvliegtuigen. De man stond volgens de politie al bekend als iemand die "geradicaliseerd was". Hij had zich een jaar geleden bekeerd tot de islam, had zijn naam veranderd van Martin (Rouleau) naar Ahmad, en toonde op zijn Facebook-pagina, die hij volgens berichten in de Franstalige Canadese pers opende onder de naam 'Ahmad le converti' (Ahmed de bekeerling) foto's van "martelaren" van IS en andere radicale groeperingen. Hij gaf op zijn FB-pagina volgens het tv-nieuwsprogramma The National ook een aan een niet gespecifieerde soldaat toegeschreven citaat: "militairen zijn de ware terroristen".

Van de militairen die hij aanreed, was er één in uniform en één in burger. De man in uniform verkeert in kritieke toestand, de man in burger is lichtgewond.

Het winkelcentrum waar de aanrijding gebeurde ligt binnen handbereik van een recruteringscentrum van het leger, op zo'n veertig kilometer ten zuiden van Montréal.

(RR)

De 25-jarige man reed met zijn voertuig op de parking van een supermarkt op de twee militairen in en vluchtte vervolgens weg. Hij werd achternagezeten door de politie en verloor vier kilometers verder de controle over zijn voertuig. De wagen belandde uiteindelijk op zijn dak in een gracht langs de weg. De dader slaagde er in om uit de auto te kruipen en liep volgens getuigen met een groot mes in de hand op de agenten toe. Die losten, nog altijd volgens de ooggetuigen, 6 of 7 schoten. De jongeman overleed na aankomst in het ziekenhuis. De autoriteiten houden serieus rekening met de piste van een terreuraanslag. De aanrijding gebeurde een dag voor Canada de coalitie tegen IS vervoegt met zes gevechtsvliegtuigen. De man stond volgens de politie al bekend als iemand die "geradicaliseerd was". Hij had zich een jaar geleden bekeerd tot de islam, had zijn naam veranderd van Martin (Rouleau) naar Ahmad, en toonde op zijn Facebook-pagina, die hij volgens berichten in de Franstalige Canadese pers opende onder de naam 'Ahmad le converti' (Ahmed de bekeerling) foto's van "martelaren" van IS en andere radicale groeperingen. Hij gaf op zijn FB-pagina volgens het tv-nieuwsprogramma The National ook een aan een niet gespecifieerde soldaat toegeschreven citaat: "militairen zijn de ware terroristen".Van de militairen die hij aanreed, was er één in uniform en één in burger. De man in uniform verkeert in kritieke toestand, de man in burger is lichtgewond.Het winkelcentrum waar de aanrijding gebeurde ligt binnen handbereik van een recruteringscentrum van het leger, op zo'n veertig kilometer ten zuiden van Montréal.(RR)