Dat blijkt uit twee peilingen die meteen na het debat werden uitgevoerd.

In een peiling van het instituut YouGov voor zender SkyNews was 41 procent van de ondervraagden van mening dat Cameron zich tijdens het debat het best uit de slag had getrokken. Clegg eindigde tweede met 32 procent, Brown derde met 25 procent.

Die volgorde wordt bevestigd door de peiling van het instituut Comres voor zender ITV. David Cameron eindigt eerste met 35 procent, vóór Clegg (33 procent) en Brown (26 procent).

Tijdens de 90 minuten durende uitzending debatteerden Cameron, Clegg en Brown onder andere over de economie, immigratie, politieke hervormingen, onderwijs en belastingen.

Achterstand

De peilingen zijn slecht nieuws voor de Labourpartij van premier Brown. Het debat van donderdag werd beschouwd als een van de laatste kansen van Brown om zijn achterstand in de peilingen weg te werken.

Brown maakte woensdag nog een uitschuiver van formaat toen hij een van zijn kiezers beledigde en had dus wat goed te maken.

Dat blijkt uit twee peilingen die meteen na het debat werden uitgevoerd. In een peiling van het instituut YouGov voor zender SkyNews was 41 procent van de ondervraagden van mening dat Cameron zich tijdens het debat het best uit de slag had getrokken. Clegg eindigde tweede met 32 procent, Brown derde met 25 procent. Die volgorde wordt bevestigd door de peiling van het instituut Comres voor zender ITV. David Cameron eindigt eerste met 35 procent, vóór Clegg (33 procent) en Brown (26 procent). Tijdens de 90 minuten durende uitzending debatteerden Cameron, Clegg en Brown onder andere over de economie, immigratie, politieke hervormingen, onderwijs en belastingen. Achterstand De peilingen zijn slecht nieuws voor de Labourpartij van premier Brown. Het debat van donderdag werd beschouwd als een van de laatste kansen van Brown om zijn achterstand in de peilingen weg te werken. Brown maakte woensdag nog een uitschuiver van formaat toen hij een van zijn kiezers beledigde en had dus wat goed te maken.