De waterkanonnen, die in het verleden enkel in Noord-Ierland al werden gebruikt, zijn indien nodig binnen de 24 uur beschikbaar, aldus Cameron.

Bendeprobleem
Dinsdag sloot de regering de inzet van waterkanonnen nog uit. "We rekenen in plaats daarvan op de medewerking van de plaatselijke bevolking", zei minister van Binnenlandse Zaken Theresa May, die de ouders van de relschoppers onder andere opriep hun kinderen binnen te houden.

Cameron gaf ook nog toe dat Groot-Brittannië een bendeprobleem heeft. Maar degenen die in dergelijke bendes actief zijn, "zijn niet representatief voor de meeste Britse jongeren", voegde hij er aan toe.

Meer dan 1.000 mensen opgepakt
Tijdens de vier nachten van rellen, eerst in Londen en dan andere grote Britse steden, heeft de politie al meer dan 1.000 mensen opgepakt.

In Londen alleen al zijn tot nu toe 770 mensen opgepakt, in Manchester 108. Er vond een honderdtal arrestaties plaats in Birmingham en omgeving, Wolverhampton en West Bromwich. Er waren tientallen arrestaties in Nottingham, Liverpool en Gloucester.

Minister van Binnenlandse Zaken Theresa May heeft alle politiehoofden opgedragen alle verloven in te trekken om de aanwezigheid van de politie op straat te maximaliseren.

11-jarige jongen aangeklaagd
Rechtbanken werken dag en nacht om de toevloed van verdachten aan te kunnen. Zo werd een elfjarige jongen aangeklaagd voor zijn aandeel in de plundering van een warenhuis in de Londense voorstad Romford (Essex). De jongen gaf zijn aandeel toe. Hij had een vuilnisemmer van 50 pond (56 euro) meegenomen en bekende zijn schuld aan de diefstal. De zwaardere beschuldiging van deelname aan de gewelddadige onrusten werd echter wel achterwege gelaten. (Belga/TE)

De waterkanonnen, die in het verleden enkel in Noord-Ierland al werden gebruikt, zijn indien nodig binnen de 24 uur beschikbaar, aldus Cameron. Bendeprobleem Dinsdag sloot de regering de inzet van waterkanonnen nog uit. "We rekenen in plaats daarvan op de medewerking van de plaatselijke bevolking", zei minister van Binnenlandse Zaken Theresa May, die de ouders van de relschoppers onder andere opriep hun kinderen binnen te houden. Cameron gaf ook nog toe dat Groot-Brittannië een bendeprobleem heeft. Maar degenen die in dergelijke bendes actief zijn, "zijn niet representatief voor de meeste Britse jongeren", voegde hij er aan toe.Meer dan 1.000 mensen opgepakt Tijdens de vier nachten van rellen, eerst in Londen en dan andere grote Britse steden, heeft de politie al meer dan 1.000 mensen opgepakt. In Londen alleen al zijn tot nu toe 770 mensen opgepakt, in Manchester 108. Er vond een honderdtal arrestaties plaats in Birmingham en omgeving, Wolverhampton en West Bromwich. Er waren tientallen arrestaties in Nottingham, Liverpool en Gloucester.Minister van Binnenlandse Zaken Theresa May heeft alle politiehoofden opgedragen alle verloven in te trekken om de aanwezigheid van de politie op straat te maximaliseren.11-jarige jongen aangeklaagd Rechtbanken werken dag en nacht om de toevloed van verdachten aan te kunnen. Zo werd een elfjarige jongen aangeklaagd voor zijn aandeel in de plundering van een warenhuis in de Londense voorstad Romford (Essex). De jongen gaf zijn aandeel toe. Hij had een vuilnisemmer van 50 pond (56 euro) meegenomen en bekende zijn schuld aan de diefstal. De zwaardere beschuldiging van deelname aan de gewelddadige onrusten werd echter wel achterwege gelaten. (Belga/TE)