Vooral het in de steigers staande nieuwe Europese gebouw, waar onder andere Europees president Herman Van Rompuy kantoor zal houden en dat 'het ei' genoemd wordt, moest het ontgelden.

Justus Lipsius

Gaat Herman Van Rompuy in 2012 voor een tweede ambtstermijn als voorzitter van de Europese Raad, dan verhuist hij in 2013 waarschijnlijk naar het nieuwe gebouw, dat eigenlijk 'Europa' heet. Het Justus Lipsiusgebouw, waar de Europese topbijeenkomsten nu georganiseerd worden, voldoet immers niet langer aan de eisen.

David Camerom, de conservatieve premier van het Verenigd Koninkrijk, is daar echter niet van overtuigd: "Het Justius Lipsiusgebouw lijkt mij perfect te zijn: de microfoons werken, er is voldoende ruimte en het eten dat geserveerd wordt is helemaal niet slecht."

Gouden kooi En dus richtte hij op de persconferentie na de tweede dag van de Europese top vorige week zijn pijlen op de Europese Unie. Die gooit volgens hem het Europese geld over de balk. Tijdens de bijeenkomst had Herman Van Rompuy een brochure laten rondgaan, waarin het nieuwe gebouw voorgesteld werd.

David Cameron: "Zo'n geweldige, glanzende brochure zien rondgaan, is enorm frustrerend." Hij zei zich af te vragen of de Europese instellingen wel goed beseffen waar elk land en elke burger door moeten als er in de budgetten gesneden zal worden. "Politici kunnen niet vanuit een gouden kooi aan de rest vragen om de verantwoordelijkheid op te nemen." (SD)

Vooral het in de steigers staande nieuwe Europese gebouw, waar onder andere Europees president Herman Van Rompuy kantoor zal houden en dat 'het ei' genoemd wordt, moest het ontgelden.Justus LipsiusGaat Herman Van Rompuy in 2012 voor een tweede ambtstermijn als voorzitter van de Europese Raad, dan verhuist hij in 2013 waarschijnlijk naar het nieuwe gebouw, dat eigenlijk 'Europa' heet. Het Justus Lipsiusgebouw, waar de Europese topbijeenkomsten nu georganiseerd worden, voldoet immers niet langer aan de eisen. David Camerom, de conservatieve premier van het Verenigd Koninkrijk, is daar echter niet van overtuigd: "Het Justius Lipsiusgebouw lijkt mij perfect te zijn: de microfoons werken, er is voldoende ruimte en het eten dat geserveerd wordt is helemaal niet slecht." Gouden kooi En dus richtte hij op de persconferentie na de tweede dag van de Europese top vorige week zijn pijlen op de Europese Unie. Die gooit volgens hem het Europese geld over de balk. Tijdens de bijeenkomst had Herman Van Rompuy een brochure laten rondgaan, waarin het nieuwe gebouw voorgesteld werd. David Cameron: "Zo'n geweldige, glanzende brochure zien rondgaan, is enorm frustrerend." Hij zei zich af te vragen of de Europese instellingen wel goed beseffen waar elk land en elke burger door moeten als er in de budgetten gesneden zal worden. "Politici kunnen niet vanuit een gouden kooi aan de rest vragen om de verantwoordelijkheid op te nemen." (SD)