Rusland riskeert nieuwe sancties als het niet belooft om het conflict in Oekraïne op te lossen. Dat heeft de Britse premier David Cameron vrijdag gezegd. Hij voegde eraan toe dat het gedrag van Moskou "onaanvaardbaar" is.

Cameron zei een en ander tijdens een toespraak in het parlement in het Australische Canberra. De Britse premier reist later door naar Brisbane voor de G20-top, waar ook de Russische president Vladimir Poetin aanwezig zal zijn. "Als Rusland een positieve aanpak heeft ten opzichte van de vrijheid en verantwoordelijkheid van Oekraïne kunnen de sancties worden afgezwakt", aldus Cameron. Maar "als Rusland de toestand verslechtert, kunnen er nieuwe sancties komen. Zo simpel is het." (Belga/WB)

Rusland riskeert nieuwe sancties als het niet belooft om het conflict in Oekraïne op te lossen. Dat heeft de Britse premier David Cameron vrijdag gezegd. Hij voegde eraan toe dat het gedrag van Moskou "onaanvaardbaar" is.Cameron zei een en ander tijdens een toespraak in het parlement in het Australische Canberra. De Britse premier reist later door naar Brisbane voor de G20-top, waar ook de Russische president Vladimir Poetin aanwezig zal zijn. "Als Rusland een positieve aanpak heeft ten opzichte van de vrijheid en verantwoordelijkheid van Oekraïne kunnen de sancties worden afgezwakt", aldus Cameron. Maar "als Rusland de toestand verslechtert, kunnen er nieuwe sancties komen. Zo simpel is het." (Belga/WB)