Dat bevestigt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) in de kranten van Mediahuis. "Als we de camera's toch hebben, waarom niet? Dat zijn mooie opportuniteiten", zegt zijn woordvoerder. Voor partijgenoot en Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts klinkt dat als muziek in de oren. Hij pleit al langer voor meer trajectcontroles. Zijn kabinet geeft ook aan dat ze al "in gesprek zijn" met de federale wegpolitie over het gebruik van de camera's.

Het kabinet-Jambon benadrukt wel dat de strijd tegen terreur op de eerste plaats komt. "Daarna kunnen we kijken wat de ­extra mogelijkheden zijn. Een deel, of misschien alle camera's kunnen gebruikt worden voor trajectcontroles." (Belga/NSK)

Dat bevestigt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) in de kranten van Mediahuis. "Als we de camera's toch hebben, waarom niet? Dat zijn mooie opportuniteiten", zegt zijn woordvoerder. Voor partijgenoot en Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts klinkt dat als muziek in de oren. Hij pleit al langer voor meer trajectcontroles. Zijn kabinet geeft ook aan dat ze al "in gesprek zijn" met de federale wegpolitie over het gebruik van de camera's. Het kabinet-Jambon benadrukt wel dat de strijd tegen terreur op de eerste plaats komt. "Daarna kunnen we kijken wat de ­extra mogelijkheden zijn. Een deel, of misschien alle camera's kunnen gebruikt worden voor trajectcontroles." (Belga/NSK)