Bij schietpartijen in het Californische Santa Barbara zijn vrijdagavond (plaatselijke tijd) zeker zeven mensen gedood en evenveel gewond, zo hebben Amerikaanse media zaterdag uit politiebron gemeld. De autoriteiten gaan uit van een 'voorbedachte massamoord'.

De schietpartijen deden zich op straat voor in Isla Vista nabij een studentenwijk, verbonden met de Universiteit van Californië. Zij begonnen omstreeks 21.30 uur plaatselijke tijd.

Een student vertelde aan televisiestation KEY-TV dat vanuit een BMW schoten werden afgevuurd. Een man raasde met de auto doorheen de straten en vuurde op in totaal negen plaatsen door het raam.

De politie kon de auto tot staan brengen, waarop het tot een schotenwisseling met de man kwam en hij nadien dood in de wagen werd aangetroffen. Of hij door politiekogels was omgekomen ofwel zichzelf van het leven had benomen is nog onduidelijk.

Mensen werden opgeroepen binnen te blijven. Sheriff Bill Brown zegt dat uit geschreven documenten en videotapes blijkt dat het om een 'voorbedachte massamoord' ging. Er is een semi-automatisch wapen in beslag genomen. (Belga/SD)

De schietpartijen deden zich op straat voor in Isla Vista nabij een studentenwijk, verbonden met de Universiteit van Californië. Zij begonnen omstreeks 21.30 uur plaatselijke tijd. Een student vertelde aan televisiestation KEY-TV dat vanuit een BMW schoten werden afgevuurd. Een man raasde met de auto doorheen de straten en vuurde op in totaal negen plaatsen door het raam. De politie kon de auto tot staan brengen, waarop het tot een schotenwisseling met de man kwam en hij nadien dood in de wagen werd aangetroffen. Of hij door politiekogels was omgekomen ofwel zichzelf van het leven had benomen is nog onduidelijk. Mensen werden opgeroepen binnen te blijven. Sheriff Bill Brown zegt dat uit geschreven documenten en videotapes blijkt dat het om een 'voorbedachte massamoord' ging. Er is een semi-automatisch wapen in beslag genomen. (Belga/SD)