Californië stemt tegen legalisering marihuana

© EPA

In verschillende Amerikaanse staten werden dinsdag ook volksraadplegingen gehouden. Dit zijn enkele resultaten.

In verschillende Amerikaanse staten werden dinsdag ook volksraadplegingen gehouden. Eén van de opmerkelijkste initiatieven, het legaliseren van marihuana voor persoonlijk gebruik in Californië, werd afgewezen.

‘Proposition 10’ mikte op het legaliseren van de recreatieve teelt, het gebruik en de belasting van marihuana. Met meer dan 90 procent van de districten geteld, stemde 54 procent tegen.

In Oklahoma steunde 70 procent van de kiezers een verbod op toepassing van de sharia (islamitische wetgeving) door rechters.

De oprichting van een commissie voor buitenaardse zaken in Denver, Colorado, werd met meer dan 84 procent van de stemmen afgeschoten. Het ‘ufo-agentschap’ moest bij een landing de gasten verwelkomen.

Ondanks steun van Microsoftoprichter Bill Gates haalden een voorstel in de staat Washington om de superrijken extra te belasten het niet.

In Tennesse, Arkansas en South Carolina stemde een meerderheid voor het recht op jagen en vissen. In Arizona werd het voorstel afgewezen.

64 procent van de kiezers in South Dakota stemde voor een uitbreiding van het rookverbod naar bars, restaurants en casino’s.

Meer resultaten van volksraadplegingen in de verschillende staten vindt u op CNN.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content