De staat had jarenlang het recht om de uitstooteisen te bepalen, die daarna de facto in de gehele Verenigde Staten golden. Qua bevolkingsgrootte is Californië namelijk een van de grootste Amerikaanse staten.

De strenge Califonische milieu-eisen waren Trump al langer een doorn in het oog. Hij wil dat de federale overheid de regels bepaalt en die minder streng maakt.

Volgens de president leiden minder strenge regels ertoe dat auto's minder duur worden en dat er meer worden gebouwd. Dat creëert volgens hem meer banen, liet hij op Twitter weten.

De Californische gouverneur Gavin Newsom liet weten de stap van Trump te zullen aanvechten.

De staat had jarenlang het recht om de uitstooteisen te bepalen, die daarna de facto in de gehele Verenigde Staten golden. Qua bevolkingsgrootte is Californië namelijk een van de grootste Amerikaanse staten.De strenge Califonische milieu-eisen waren Trump al langer een doorn in het oog. Hij wil dat de federale overheid de regels bepaalt en die minder streng maakt. Volgens de president leiden minder strenge regels ertoe dat auto's minder duur worden en dat er meer worden gebouwd. Dat creëert volgens hem meer banen, liet hij op Twitter weten. De Californische gouverneur Gavin Newsom liet weten de stap van Trump te zullen aanvechten.