Maandag stelde hij op de Amerikaanse televisiezender NBC zijn memoires 'Decision Points' voor. Hierin staan opvallende uitspraken over de oorlog in Irak en over waterboarding.

Bush zegt dat door de controversiële ondervragingstechniek, waarbij ondervraagden het gevoel krijgen te verdrinken, verschillende aanslagen konden worden voorkomen.

Over de oorlog in Irak zegt hij dat hij zelf meer voor de diplomatieke weg was, in tegenstelling tot zijn administratie die zo snel mogelijk de wapens wilde opnemen. Toen het uiteindelijk tot een gewapende inval kwam, was hij ontmoedigd en boos omdat er geen massavernietigingswapens werden gevonden.

Toch blijft de ex-president erbij dat de oorlog geen fout was, dus dat hij zich niet moet verontschuldigen tegenover het Amerikaanse volk. De geschiedenis zal de invasie uiteindelijk een succes noemen, zo verklaart hij op NBC, maar dat zal pas na zijn dood gebeuren.

Het is de eerste keer dat Bush in een televisie-interview verschijnt sinds hij het Witte Huis verliet in januari 2009.

Maandag stelde hij op de Amerikaanse televisiezender NBC zijn memoires 'Decision Points' voor. Hierin staan opvallende uitspraken over de oorlog in Irak en over waterboarding. Bush zegt dat door de controversiële ondervragingstechniek, waarbij ondervraagden het gevoel krijgen te verdrinken, verschillende aanslagen konden worden voorkomen. Over de oorlog in Irak zegt hij dat hij zelf meer voor de diplomatieke weg was, in tegenstelling tot zijn administratie die zo snel mogelijk de wapens wilde opnemen. Toen het uiteindelijk tot een gewapende inval kwam, was hij ontmoedigd en boos omdat er geen massavernietigingswapens werden gevonden. Toch blijft de ex-president erbij dat de oorlog geen fout was, dus dat hij zich niet moet verontschuldigen tegenover het Amerikaanse volk. De geschiedenis zal de invasie uiteindelijk een succes noemen, zo verklaart hij op NBC, maar dat zal pas na zijn dood gebeuren. Het is de eerste keer dat Bush in een televisie-interview verschijnt sinds hij het Witte Huis verliet in januari 2009.