De president benadrukte ook dat Burundi meer kennis moet verwerven over zijn koloniale verleden. Dat moet het land in staat stellen om een schadeloosstelling te eisen.

'Eens de geschiedenis bekend is, zullen de verantwoordelijken voor de toen gepleegde daden zich moeten verantwoorden, en zullen ze indien nodig ook de Burundezen moeten vergoeden', zo citeert SOS Médias Burundi, een collectief van onafhankelijke journalisten, de president.

Burundi werd aan het eind van de negentiende eeuw gekoloniseerd door Duitsland. Na de Eerste Wereldoorlog werd het een Belgisch mandaatgebied.

De president benadrukte ook dat Burundi meer kennis moet verwerven over zijn koloniale verleden. Dat moet het land in staat stellen om een schadeloosstelling te eisen. 'Eens de geschiedenis bekend is, zullen de verantwoordelijken voor de toen gepleegde daden zich moeten verantwoorden, en zullen ze indien nodig ook de Burundezen moeten vergoeden', zo citeert SOS Médias Burundi, een collectief van onafhankelijke journalisten, de president. Burundi werd aan het eind van de negentiende eeuw gekoloniseerd door Duitsland. Na de Eerste Wereldoorlog werd het een Belgisch mandaatgebied.