De president had daarover vrijdag een ontmoeting met een delegatie van de VN-Veiligheidsraad, die sinds donderdag in Burundi is en hoopt de spanningen in het land te verminderen.

De ambassadeurs van de Veiligheidsraad kwamen het voorstel van de Afrikaanse Unie voor de ontplooiing van de vredesmacht ondersteunen. Daarnaast willen ze de president oproepen tot een dialoog met de oppositie.

Momenteel is het resultaat van het bezoek echter "onbevredigend", klinkt het in VN-kringen, al wordt wel bevestigd dat de onderhandelingen met de regering zullen worden voortgezet.

De andere heeft schuld

Bij bloedige rellen zijn de afgelopen maanden meer dan 400 mensen om het leven gekomen in Burundi, dat verwikkeld is in een diepe crisis nadat Nkurunziza aangekondigd had dat hij zich kandidaat zou stellen voor een derde termijn als president - wat volgens de grondwet niet kon. Tussen 1993 en 2006 woedde in het land ook al een verwoestende burgeroorlog.

"De VN-delegatie zal merken dat de regering vrede wil", aldus een regeringswoordvoerder, die de verantwoordelijkheid voor het geweld bij de oppositie legt. De oppositie verwerpt die beschuldigingen.

(Belga/RR)

De president had daarover vrijdag een ontmoeting met een delegatie van de VN-Veiligheidsraad, die sinds donderdag in Burundi is en hoopt de spanningen in het land te verminderen.De ambassadeurs van de Veiligheidsraad kwamen het voorstel van de Afrikaanse Unie voor de ontplooiing van de vredesmacht ondersteunen. Daarnaast willen ze de president oproepen tot een dialoog met de oppositie. Momenteel is het resultaat van het bezoek echter "onbevredigend", klinkt het in VN-kringen, al wordt wel bevestigd dat de onderhandelingen met de regering zullen worden voortgezet. Bij bloedige rellen zijn de afgelopen maanden meer dan 400 mensen om het leven gekomen in Burundi, dat verwikkeld is in een diepe crisis nadat Nkurunziza aangekondigd had dat hij zich kandidaat zou stellen voor een derde termijn als president - wat volgens de grondwet niet kon. Tussen 1993 en 2006 woedde in het land ook al een verwoestende burgeroorlog. "De VN-delegatie zal merken dat de regering vrede wil", aldus een regeringswoordvoerder, die de verantwoordelijkheid voor het geweld bij de oppositie legt. De oppositie verwerpt die beschuldigingen. (Belga/RR)