Michael Bloomberg, de partijloze burgemeester van New York, heeft zijn electorale steun uitgesproken voor Barack Obama.

Bloomberg had woorden van lof voor het optreden van de president tijdens superstorm Sandy. Wat de burgervader van de Big Apple helemaal over de Obama-streep trok, is diens "betrokkenheid" bij global warming.

"Ons klimaat verandert", stelde Bloomberg. "En terwijl het extreme weer dat we meemaken in New York en rondom de wereld daar wel of niet het resultaat van kan zijn, is het risico op zich - en de vernieling waarmee het gepaard gaat - zo groot dat het onze verkozen leiders moet aanzetten tot onmiddellijke actie."

Daden

Tot dusver had Bloomberg maar weinig goede woorden voor zowel Obama als diens Republikeinse uitdager Mitt Romney.

Romney heeft, als gouverneur van Massachusetts, ooit wel enige stapjes ondernomen om het broeikaseffect te bestrijden. Maar sindsdien -,mogelijk omdat global warming de meeste Republikeinen koud laat - is hij van mening veranderd. Vandaag is Romney tegen beperkingen op CO2-uitstoot.

Obama is wel overtuigd van de wetenschappelijkheid van global warming. TIjdens zijn voorbije regeertermijn ging die bezorgdheid echter niet gepaard met al te veel daden. Het wettelijke plafond op de uitstoot van CO2 dat Obama wilde, werd geruisloos afgevored.(Belga/TV)

Michael Bloomberg, de partijloze burgemeester van New York, heeft zijn electorale steun uitgesproken voor Barack Obama. Bloomberg had woorden van lof voor het optreden van de president tijdens superstorm Sandy. Wat de burgervader van de Big Apple helemaal over de Obama-streep trok, is diens "betrokkenheid" bij global warming. "Ons klimaat verandert", stelde Bloomberg. "En terwijl het extreme weer dat we meemaken in New York en rondom de wereld daar wel of niet het resultaat van kan zijn, is het risico op zich - en de vernieling waarmee het gepaard gaat - zo groot dat het onze verkozen leiders moet aanzetten tot onmiddellijke actie." Daden Tot dusver had Bloomberg maar weinig goede woorden voor zowel Obama als diens Republikeinse uitdager Mitt Romney. Romney heeft, als gouverneur van Massachusetts, ooit wel enige stapjes ondernomen om het broeikaseffect te bestrijden. Maar sindsdien -,mogelijk omdat global warming de meeste Republikeinen koud laat - is hij van mening veranderd. Vandaag is Romney tegen beperkingen op CO2-uitstoot. Obama is wel overtuigd van de wetenschappelijkheid van global warming. TIjdens zijn voorbije regeertermijn ging die bezorgdheid echter niet gepaard met al te veel daden. Het wettelijke plafond op de uitstoot van CO2 dat Obama wilde, werd geruisloos afgevored.(Belga/TV)