Burgemeester Adolf Sauerland van Duisburg zal niet aftreden zonder een vertrouwensstemming in de gemeenteraad over zijn positie af te wachten.

Sauerland ligt fel onder vuur wegens de incidenten bij de Love Parade, waar 21 mensen om het leven zijn gekomen.

Van verschillende zijden wordt aangedrongen op zijn ontslag. Zo zou hij vooraf op de hoogte zijn geweest van de kritiek van politie en brandweer op de veiligheidsvoorzieningen voor het dansfeest.

Sauerland verklaarde maandag dat hij akkoord gaat met een vertrouwensstemming in de gemeenteraad over zijn functie als burgemeester.

Sauerland is sinds 2004 burgemeester van Duisburg, een stad met 490.000 inwoners in het Rührgebied. Vorig jaar werd hij tijdens een verkiezing in zijn ambt bevestigd.

Burgemeester Adolf Sauerland van Duisburg zal niet aftreden zonder een vertrouwensstemming in de gemeenteraad over zijn positie af te wachten.Sauerland ligt fel onder vuur wegens de incidenten bij de Love Parade, waar 21 mensen om het leven zijn gekomen. Van verschillende zijden wordt aangedrongen op zijn ontslag. Zo zou hij vooraf op de hoogte zijn geweest van de kritiek van politie en brandweer op de veiligheidsvoorzieningen voor het dansfeest.Sauerland verklaarde maandag dat hij akkoord gaat met een vertrouwensstemming in de gemeenteraad over zijn functie als burgemeester. Sauerland is sinds 2004 burgemeester van Duisburg, een stad met 490.000 inwoners in het Rührgebied. Vorig jaar werd hij tijdens een verkiezing in zijn ambt bevestigd.