De 61-jarige Saied doet het daarmee een pak beter dan zijn rivaal, zakenman Nabil Karoui. De uitslag leidde tot vreugdetaferelen in Tunis.

Op officiële resultaten van de tweede ronde is het wachten tot maandag.

Saied bedankte zondagavond de jongeren, die massaal voor hem gestemd hebben. 'De jongeren hebben een nieuwe pagina in de geschiedenis geopend', klonk het.

Ongeveer 90 procent van de kiezers tussen de 18 en 25 jaar zou zich achter hem geschaard hebben, blijkt uit schattingen. Bij de 60-plussers zou ongeveer de helft voor de professor gekozen hebben.

De 61-jarige Saied doet het daarmee een pak beter dan zijn rivaal, zakenman Nabil Karoui. De uitslag leidde tot vreugdetaferelen in Tunis.Op officiële resultaten van de tweede ronde is het wachten tot maandag. Saied bedankte zondagavond de jongeren, die massaal voor hem gestemd hebben. 'De jongeren hebben een nieuwe pagina in de geschiedenis geopend', klonk het. Ongeveer 90 procent van de kiezers tussen de 18 en 25 jaar zou zich achter hem geschaard hebben, blijkt uit schattingen. Bij de 60-plussers zou ongeveer de helft voor de professor gekozen hebben.