"De confrontaties tussen de partijen nemen toe en verschillende gewelddadige incidenten vonden plaats in Caïro en andere steden", schrijft Buitenlandse Zaken. De overheidsdienst verwacht de volgende dagen onlusten, mogelijk aanslagen, in alle grote steden. "Een schijnbaar kalme situatie kan op korte termijn omslaan."

Nog volgens Buitenlandse Zaken is er in meerdere gevallen al melding gemaakt van agressie tegen westerlingen. "In ieder geval moet u zich afzijdig houden van alle demonstraties en samenscholingen", klinkt het.

Gezond verstand

Ook in de toeristische gebieden wordt reizigers gevraagd "extra alert" te zijn. "Het is raadzaam georganiseerd en onder begeleiding te reizen en via uw reisagent inlichtingen in te winnen betreffende de getroffen veiligheidsmaatregelen."

Zowel bij Jetair als Thomas Cook klinkt het dat voor hun reizigers niets verandert. Zij bevinden zich in de badplaatsen. "Toeristen in die gebieden moeten hun gezond verstand gebruiken, en dat is maar logisch", zegt Hans Vanhaelemeesch van Jetair. Volgens Baptiste van Outryve van Thomas Cook is er in die gebieden de afgelopen drie jaar, sinds het protest tegen oud-president Moebarak uitbrak, niets veranderd.

De beide touroperators zeggen ook geen impact te zien op de boekingen naar Egypte. "De reizigers maken een duidelijk onderscheid tussen de steden en de toeristische regio's." (Belga/TE)

"De confrontaties tussen de partijen nemen toe en verschillende gewelddadige incidenten vonden plaats in Caïro en andere steden", schrijft Buitenlandse Zaken. De overheidsdienst verwacht de volgende dagen onlusten, mogelijk aanslagen, in alle grote steden. "Een schijnbaar kalme situatie kan op korte termijn omslaan." Nog volgens Buitenlandse Zaken is er in meerdere gevallen al melding gemaakt van agressie tegen westerlingen. "In ieder geval moet u zich afzijdig houden van alle demonstraties en samenscholingen", klinkt het. Gezond verstandOok in de toeristische gebieden wordt reizigers gevraagd "extra alert" te zijn. "Het is raadzaam georganiseerd en onder begeleiding te reizen en via uw reisagent inlichtingen in te winnen betreffende de getroffen veiligheidsmaatregelen." Zowel bij Jetair als Thomas Cook klinkt het dat voor hun reizigers niets verandert. Zij bevinden zich in de badplaatsen. "Toeristen in die gebieden moeten hun gezond verstand gebruiken, en dat is maar logisch", zegt Hans Vanhaelemeesch van Jetair. Volgens Baptiste van Outryve van Thomas Cook is er in die gebieden de afgelopen drie jaar, sinds het protest tegen oud-president Moebarak uitbrak, niets veranderd. De beide touroperators zeggen ook geen impact te zien op de boekingen naar Egypte. "De reizigers maken een duidelijk onderscheid tussen de steden en de toeristische regio's." (Belga/TE)