De FOD neemt de beslissing nadat bij aanslagen in het land dit weekend 253 doden zijn gevallen.

Vrijdagochtend waarschuwde de politie in Sri Lanka voor mogelijk nieuwe aanslagen. 'Nieuwe aanslagen in het land kunnen niet worden uitgesloten. Er is een verhoogde kans op spanningen tussen de gemeenschappen', zegt Buitenlandse Zaken.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse gaf donderdag al een aangescherpt reisadvies af. De Nederlandse reisorganisaties besloten daarop al 'hun' Nederlandse vakantiegangers terug te halen uit Sri Lanka.

Economische schade

Door de aanslagen in Sri Lanka op Paaszondag zal het land 1,5 miljard dollar, of omgerekend 1,35 miljard euro, aan inkomsten mislopen in de toeristische sector. Dat zegt Mangala Samaraweera, de minister van Financiën van het land.

'We verwachten dat het aantal toeristen zal dalen met 30 procent, wat een verlies van inkomsten betekent van ongeveer 1,35 miljard euro', meldt Samaraweera vrijdag tijdens een persconferentie.

Het Zuid-Aziatische eiland is erg populair door zijn idyllische stranden en groene natuur. Sri Lanka noteerde in 2018 een recordjaar met 2,33 miljoen toeristen.

De FOD neemt de beslissing nadat bij aanslagen in het land dit weekend 253 doden zijn gevallen. Vrijdagochtend waarschuwde de politie in Sri Lanka voor mogelijk nieuwe aanslagen. 'Nieuwe aanslagen in het land kunnen niet worden uitgesloten. Er is een verhoogde kans op spanningen tussen de gemeenschappen', zegt Buitenlandse Zaken. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse gaf donderdag al een aangescherpt reisadvies af. De Nederlandse reisorganisaties besloten daarop al 'hun' Nederlandse vakantiegangers terug te halen uit Sri Lanka.Door de aanslagen in Sri Lanka op Paaszondag zal het land 1,5 miljard dollar, of omgerekend 1,35 miljard euro, aan inkomsten mislopen in de toeristische sector. Dat zegt Mangala Samaraweera, de minister van Financiën van het land.'We verwachten dat het aantal toeristen zal dalen met 30 procent, wat een verlies van inkomsten betekent van ongeveer 1,35 miljard euro', meldt Samaraweera vrijdag tijdens een persconferentie. Het Zuid-Aziatische eiland is erg populair door zijn idyllische stranden en groene natuur. Sri Lanka noteerde in 2018 een recordjaar met 2,33 miljoen toeristen.