De parlementsverkiezingen in Groot-Brittannië worden op 6 mei gehouden. Dat heeft premier Gordon Brown dinsdag aangekondigd.

Brown bevestigde de datum na een onderhoud met de koningin op Buckingham Palace.

Brown deed de aankondiging voor zijn ambtswoning in Downing Street, geflankeerd door zijn voltallige regering.

De premier zei dat hij een duidelijk mandaat wil om het werk van economisch herstel voort te zetten.

Tijdens de kiesstrijd zullen de economie, de belastingen en de openbare dienstverlening sleutelthema's zijn.

Rechtstreeksetelevisiedebatten

Volgens de laatste opiniepeilingen liggen de conservatieven op kop, maar slinkt hun voorsprong ten opzichte van Labour.

Het wordt de eerste Britse verkiezingscampagne met rechtstreekse televisiedebatten tussen de leiders van de drie grote partijen: Labour, de Conservatieven en de Liberaal Democraten.

De anderhalf uur durende debatten zullen op ITV, Sky en de BBC worden uitgezonden, respectievelijk op 15, 22 en 29 april.

De parlementsverkiezingen in Groot-Brittannië worden op 6 mei gehouden. Dat heeft premier Gordon Brown dinsdag aangekondigd. Brown bevestigde de datum na een onderhoud met de koningin op Buckingham Palace. Brown deed de aankondiging voor zijn ambtswoning in Downing Street, geflankeerd door zijn voltallige regering.De premier zei dat hij een duidelijk mandaat wil om het werk van economisch herstel voort te zetten.Tijdens de kiesstrijd zullen de economie, de belastingen en de openbare dienstverlening sleutelthema's zijn.RechtstreeksetelevisiedebattenVolgens de laatste opiniepeilingen liggen de conservatieven op kop, maar slinkt hun voorsprong ten opzichte van Labour.Het wordt de eerste Britse verkiezingscampagne met rechtstreekse televisiedebatten tussen de leiders van de drie grote partijen: Labour, de Conservatieven en de Liberaal Democraten. De anderhalf uur durende debatten zullen op ITV, Sky en de BBC worden uitgezonden, respectievelijk op 15, 22 en 29 april.