Op sociale media zijn voorbeelden te vinden, zoals afbeeldingen van asperges in de groentevakken van supermarktketen Tesco. Bij Sainsbury's staan in de schappen voor pasta kartonnen dozen met daarop silhouetten van levensmiddelen. Ze proberen niet eens het echt te laten lijken, schampert een consument op Twitter.

De tekorten in de supermarkten hebben meerdere oorzaken. Genoemd worden het gebrek aan vrachtwagenchauffeurs door het Britse vertrek uit de Europese Unie, andere gevolgen door deze brexit en hogere brandstofprijzen. Een rol speelt ook de groeiende behoefte in Groot-Brittannië en elders aan producten door het einde van de strenge coronamaatregelen.

Op sociale media zijn voorbeelden te vinden, zoals afbeeldingen van asperges in de groentevakken van supermarktketen Tesco. Bij Sainsbury's staan in de schappen voor pasta kartonnen dozen met daarop silhouetten van levensmiddelen. Ze proberen niet eens het echt te laten lijken, schampert een consument op Twitter. De tekorten in de supermarkten hebben meerdere oorzaken. Genoemd worden het gebrek aan vrachtwagenchauffeurs door het Britse vertrek uit de Europese Unie, andere gevolgen door deze brexit en hogere brandstofprijzen. Een rol speelt ook de groeiende behoefte in Groot-Brittannië en elders aan producten door het einde van de strenge coronamaatregelen.