De komende weken zal hij samen met zijn ministers alle sociale domeinen onder de loep nemen, om de 'gebroken samenleving te herstellen', zo klinkt het in een toespraak die hij later maandag zal geven, maar die nu al bekend is gemaakt.

De regering zal onder meer de situatie in de scholen en in de sociale bijstand onderzoeken. Ook zal ze nagaan of er genoeg steun is voor probleemfamilies en drugsverslaafden.

Cameron: 'Rellen moeten wake-up call zijn'
In zijn toespraak zegt Cameron dat de rellen, waarbij vijf doden vielen en voor miljoenen euro schade aangericht werd, het gevolg zijn van decennialang aanslepende sociale problemen. Ze moeten een 'wake-up call' zijn voor het land, klinkt het.

Ed Miliband: 'Simplistisch'

Oppositieleider Ed Miliband van het sociaaldemocratische Labour beschuldigde Cameron ervan dat die reflexmatig reageert op het geweld, en zijn ogen sluit voor een diepere analyse van de oorzaken. Hij noemt de analyse van Cameron 'simplistisch' en wijst op het belang van het verschil tussen arm en rijk. Ook Miliband maakte op voorhand een toespraak bekend die hij later maandag zal geven. Hij roept daarin op tot een veelomvattend onderzoek. (Belga/SD)

De komende weken zal hij samen met zijn ministers alle sociale domeinen onder de loep nemen, om de 'gebroken samenleving te herstellen', zo klinkt het in een toespraak die hij later maandag zal geven, maar die nu al bekend is gemaakt. De regering zal onder meer de situatie in de scholen en in de sociale bijstand onderzoeken. Ook zal ze nagaan of er genoeg steun is voor probleemfamilies en drugsverslaafden. Cameron: 'Rellen moeten wake-up call zijn' In zijn toespraak zegt Cameron dat de rellen, waarbij vijf doden vielen en voor miljoenen euro schade aangericht werd, het gevolg zijn van decennialang aanslepende sociale problemen. Ze moeten een 'wake-up call' zijn voor het land, klinkt het. Ed Miliband: 'Simplistisch' Oppositieleider Ed Miliband van het sociaaldemocratische Labour beschuldigde Cameron ervan dat die reflexmatig reageert op het geweld, en zijn ogen sluit voor een diepere analyse van de oorzaken. Hij noemt de analyse van Cameron 'simplistisch' en wijst op het belang van het verschil tussen arm en rijk. Ook Miliband maakte op voorhand een toespraak bekend die hij later maandag zal geven. Hij roept daarin op tot een veelomvattend onderzoek. (Belga/SD)