Het Portugese parket-generaal ontving "de voorbije weken" een nieuwe rogatoire commissie van de Britse autoriteiten "in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Madeleine McCann". Wat de vraag van Scotland Yard precies inhoudt, wilde het openbaar ministerie niet kwijt, maar volgens Portugese media gaat het om "nieuwe ondervragingen van verdachten". Zo zouden sommige ex-werknemers van het hotelcomplex waar Maddie begin mei 2007 verdween, opnieuw verhoord kunnen worden.

In juni verrichtten de Portugese en Britse autoriteiten opgravingen in het zuiden van Portugal, maar die brachten geen "aanwijzingen" op, aldus Scotland Yard. Begin juli keerde de Britse politie terug naar Portugal om een vijftiental verdachten en getuigen te ondervragen.

Scotland Yard kreeg begin mei groen licht van de Portugese autoriteiten om onderzoeksdaden te stellen in het kader van een in juli 2013 geopend onderzoek. De Portugese politie heropende in oktober vorig jaar haar eigen onderzoek, dat in 2008 zonder gevolg geklasseerd werd, na 14 maanden van omstreden onderzoek waarbij onder meer de ouders van Maddie in verdenking werden gesteld. Die werden later witgewassen. Maddie was bijna vier jaar toen ze verdween terwijl haar ouders aan het dineren waren in een naburig restaurant.

(Belga/MS)

Het Portugese parket-generaal ontving "de voorbije weken" een nieuwe rogatoire commissie van de Britse autoriteiten "in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Madeleine McCann". Wat de vraag van Scotland Yard precies inhoudt, wilde het openbaar ministerie niet kwijt, maar volgens Portugese media gaat het om "nieuwe ondervragingen van verdachten". Zo zouden sommige ex-werknemers van het hotelcomplex waar Maddie begin mei 2007 verdween, opnieuw verhoord kunnen worden. In juni verrichtten de Portugese en Britse autoriteiten opgravingen in het zuiden van Portugal, maar die brachten geen "aanwijzingen" op, aldus Scotland Yard. Begin juli keerde de Britse politie terug naar Portugal om een vijftiental verdachten en getuigen te ondervragen. Scotland Yard kreeg begin mei groen licht van de Portugese autoriteiten om onderzoeksdaden te stellen in het kader van een in juli 2013 geopend onderzoek. De Portugese politie heropende in oktober vorig jaar haar eigen onderzoek, dat in 2008 zonder gevolg geklasseerd werd, na 14 maanden van omstreden onderzoek waarbij onder meer de ouders van Maddie in verdenking werden gesteld. Die werden later witgewassen. Maddie was bijna vier jaar toen ze verdween terwijl haar ouders aan het dineren waren in een naburig restaurant.(Belga/MS)