Het gaat om drie inbrekers die voor de Britse speurders als hoofdverdachten gelden. "Maddie" verdween in mei 2007 net voor haar vierde verjaardag spoorloos uit het vakantieappartement dat haar ouders in het Portugese Praia da Luz hadden gehuurd, terwijl het ouderpaar wat verderop dineerde.

Het Britse parket heeft nu de Portugese politie officieel om toelating gevraagd om drie inbrekers te arresteren die actief waren in het vakantiecomplex Ocean Club in de Algarve in de tijd dat het Britse meisje verdween.

In paniek kind meegenomen

Volgens de krant Daily Mirror troffen politiemensen in het weekeinde voorbereidingen om naar de Algarve te vliegen. Zij hopen het drietal te kunnen horen van wie uit telefoongegevens was gebleken dat het in de eerste uren na de verdwijning veel met elkaar had gebeld.

De speurders gaan ervan uit dat het drietal was ingebroken in het appartement, en daar de peuter per ongeluk had gewekt. In paniek zouden ze het meisje dan hebben meegenomen.

Enkele dagen daarvoor hadden ze ook al ingebroken in een ander appartement waar een kind bleek te zijn. Het drietal sloeg op de vlucht nog voor de ouders aankwamen. (Belga/TE)

Het gaat om drie inbrekers die voor de Britse speurders als hoofdverdachten gelden. "Maddie" verdween in mei 2007 net voor haar vierde verjaardag spoorloos uit het vakantieappartement dat haar ouders in het Portugese Praia da Luz hadden gehuurd, terwijl het ouderpaar wat verderop dineerde.Het Britse parket heeft nu de Portugese politie officieel om toelating gevraagd om drie inbrekers te arresteren die actief waren in het vakantiecomplex Ocean Club in de Algarve in de tijd dat het Britse meisje verdween. Volgens de krant Daily Mirror troffen politiemensen in het weekeinde voorbereidingen om naar de Algarve te vliegen. Zij hopen het drietal te kunnen horen van wie uit telefoongegevens was gebleken dat het in de eerste uren na de verdwijning veel met elkaar had gebeld.De speurders gaan ervan uit dat het drietal was ingebroken in het appartement, en daar de peuter per ongeluk had gewekt. In paniek zouden ze het meisje dan hebben meegenomen.Enkele dagen daarvoor hadden ze ook al ingebroken in een ander appartement waar een kind bleek te zijn. Het drietal sloeg op de vlucht nog voor de ouders aankwamen. (Belga/TE)