De mensen moeten niet - door bijvoorbeeld verhitte toespraken - opgezweept worden, zei de voorzitter van de Raad van Politiechefs NPCC, Martin Hewitt, donderdag in Londen.

Ongeveer 10.000 speciaal opgeleide politieagenten kunnen binnen de 24 uur ingezet worden indien er een brexit zonder deal komt. 'We zijn in een ongelooflijk verhitte sfeer terechtgekomen', zei Hewitt. De NPCC coördineert onder meer de politie in het Verenigd Koninkrijk.

In Groot-Brittannië neemt de vrees voor een eventuele boedelscheiding zonder akkoord met de Europese Unie op 12 april toe.

In Groot-Brittannië neemt de vrees voor een eventuele boedelscheiding zonder akkoord met de Europese Unie op 12 april toe. Dit zou ernstige gevolgen hebben voor de economie en veel andere sectoren van de samenleving.

Donderdag zitten de regering en de Labour-oppositie de hele dag samen om een compromis te vinden in het vastgelopen brexit-debat. Enkel als premier Theresa May op de Europese top van 10 april een akkoord of een door het parlement goedgekeurd alternatief kan voorleggen, is een verlenging van de deadline mogelijk en wordt een 'no deal' op 12 april vermeden. Elk nieuw uitstel van de brexit moet door de 27 lidstaten van de Europese Unie unaniem worden goedgekeurd. Als de Britten een tweede referendum of nieuwe parlementsverkiezingen zouden willen organiseren, komt een lang uitstel - tot voorbij de Europese verkiezingen van eind mei - in het vizier.

Het Lagerhuis in Londen had de druk op premier Theresa May woensdagavond laat verhoogd door een wet goed te keuren die de regering dwingt om een nieuw brexit-uitstel te eisen. Het Hogerhuis moet wel zijn fiat nog geven. Doel is om te voorkomen dat het land de EU verlaat zonder deal.

De mensen moeten niet - door bijvoorbeeld verhitte toespraken - opgezweept worden, zei de voorzitter van de Raad van Politiechefs NPCC, Martin Hewitt, donderdag in Londen.Ongeveer 10.000 speciaal opgeleide politieagenten kunnen binnen de 24 uur ingezet worden indien er een brexit zonder deal komt. 'We zijn in een ongelooflijk verhitte sfeer terechtgekomen', zei Hewitt. De NPCC coördineert onder meer de politie in het Verenigd Koninkrijk.In Groot-Brittannië neemt de vrees voor een eventuele boedelscheiding zonder akkoord met de Europese Unie op 12 april toe. Dit zou ernstige gevolgen hebben voor de economie en veel andere sectoren van de samenleving.Donderdag zitten de regering en de Labour-oppositie de hele dag samen om een compromis te vinden in het vastgelopen brexit-debat. Enkel als premier Theresa May op de Europese top van 10 april een akkoord of een door het parlement goedgekeurd alternatief kan voorleggen, is een verlenging van de deadline mogelijk en wordt een 'no deal' op 12 april vermeden. Elk nieuw uitstel van de brexit moet door de 27 lidstaten van de Europese Unie unaniem worden goedgekeurd. Als de Britten een tweede referendum of nieuwe parlementsverkiezingen zouden willen organiseren, komt een lang uitstel - tot voorbij de Europese verkiezingen van eind mei - in het vizier.Het Lagerhuis in Londen had de druk op premier Theresa May woensdagavond laat verhoogd door een wet goed te keuren die de regering dwingt om een nieuw brexit-uitstel te eisen. Het Hogerhuis moet wel zijn fiat nog geven. Doel is om te voorkomen dat het land de EU verlaat zonder deal.