Bij de rellen in verschillende Britse steden zijn al meer dan 1.000 relschoppers en plunderaars opgepakt. De gevangenissen klagen dat ze geen plaats hebben om de relschoppers te huisvesten.

In Manchester arresteerde de politie 108 mensen. Dat dit niet altijd even zachtaardig gebeurde, blijkt uit bovenstaande videobeelden.

Drie jongens op een fiets

Er is te zien hoe een eenheid van de oproerpolitie door een verlaten stadsdeel patrouilleert en plots drie jongens op een fiets tegenkomt. De jongeren maken meteen aanstalten om ervandoor te gaan, maar twee van hen worden onderschept en hardhandig aangepakt. De jongens worden van hun fiets gesleurd en tegen de grond gemept. Eén van hen krijgt schoppen tegen zijn hoofd.

Strak gespannen zenuwen

Dit soort politiegeweld is is in Groot-Brittannië erg ongewoon. Bij de oproerpolitie staan de zenuwen strak gespannen na nachten volg geweld tegen de politie waarbij tientallen agenten gewond raakten. De sfeer in de Britse steden werd er zo mogelijk nog grimmiger op na stoere uitspraken van de Britse premier Cameron die de relschoppers 'ordinaire criminelen' noemt en die de inzet van waterkanonnen introduceert. (EE)

Bij de rellen in verschillende Britse steden zijn al meer dan 1.000 relschoppers en plunderaars opgepakt. De gevangenissen klagen dat ze geen plaats hebben om de relschoppers te huisvesten. In Manchester arresteerde de politie 108 mensen. Dat dit niet altijd even zachtaardig gebeurde, blijkt uit bovenstaande videobeelden. Drie jongens op een fiets Er is te zien hoe een eenheid van de oproerpolitie door een verlaten stadsdeel patrouilleert en plots drie jongens op een fiets tegenkomt. De jongeren maken meteen aanstalten om ervandoor te gaan, maar twee van hen worden onderschept en hardhandig aangepakt. De jongens worden van hun fiets gesleurd en tegen de grond gemept. Eén van hen krijgt schoppen tegen zijn hoofd.Strak gespannen zenuwen Dit soort politiegeweld is is in Groot-Brittannië erg ongewoon. Bij de oproerpolitie staan de zenuwen strak gespannen na nachten volg geweld tegen de politie waarbij tientallen agenten gewond raakten. De sfeer in de Britse steden werd er zo mogelijk nog grimmiger op na stoere uitspraken van de Britse premier Cameron die de relschoppers 'ordinaire criminelen' noemt en die de inzet van waterkanonnen introduceert. (EE)